Festivalul de teatru tanar Ideo Ideis transforma Alexandria in cel mai important centru cultural din tara

Festivalul de teatru tanar Ideo Ideis transforma Alexandria in cel mai important centru cultural din tara
Citeste mai mult despre: festival de teatru, Ideo Ideis,
Data publicarii: 08 Iulie 2015
Data actualizare: 08 Iulie 2015
Anul acesta, in perioada 1-9 august, actori si personalitati culturale recunoscute la nivel national si international, actori in devenire, liceeni pasionati de teatru, jurnalisti, bloggeri, medici, ingineri etc. isi anuleaza orice alt plan si vin in Alexandria, #intrucatideoideis.

De noua ani, Festivalul National de Teatru Tanar IDEO IDEIS isi pune amprenta nu doar asupra orasului Alexandria si a celor aproximativ 600 de tineri care participa anual la eveniment, ci si asupra spatiului cultural romanesc. Presedintele onorific, Marcel Iures, si mentorii Medeea Marinescu, Catalin Stefanescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu si Marius Manole isi intrerup, pentru cateva zile, activitatea publica, vin la Alexandria si se implica activ nu doar in dezvoltarea tinerilor participanti, ci si in cea a intregului proiect. Tinerii actori care au crescut odata cu festivalul renunta la proiecte platite pentru a reveni, la fel ca in toti ceilalti ani, la IDEO IDEIS, ca traineri. Membrii echipei de organizare, cei mai multi angajati full time in companii de IT, in spitale, in sectii de politie, in agentii de comunicare, in institutii media etc. isi iau concediu si vin la festival. 

Campania de comunicare a celei de-a zecea editii a Festivalului IDEIO IDEIS celebreaza impactul festivalului asupra orasului in care a luat nastere si asupra oamenilor pe care i-a influentat, intr-un fel sau altul, printr-o o colectie de instantanee bazata pe testimonialele acestora si le explica simplu: #intrucatideoideis.

„IDEO IDEIS a stat inca de la inceput sub semnul improbabilitatii. Care erau sansele ca el sa se nasca in Alexandria, care erau sansele sa reziste un deceniu, care erau sansele ca el sa aduca in acelasi loc cele mai importante personalitati ale spatiului cultural romanesc? Cu siguranta foarte mici. Cum se poate el insa explica? Aici nu avem un raspuns. Ar fi fost minunat sa existe unul, asa poate s-ar fi putut pune cap la cap un manual despre cum se poate replica un astfel de fenomen. Tot ce stim este ca oamenii care iau contact cu festivalul ajung sa faca lucruri inexplicabile, din cele mai frumoase si mai neasteptate. Campania #intrucatideoideis vorbeste despre actiuni si efecte aparent neintelese, despre rezultate aparent irationale. IDEO IDEIS X isi asuma ce a devenit si nu-si mai chestioneaza geneza sau parcursul. Magia se intampla tocmai pentru ca el exista. Speram sa o sarbatorim alaturi de cat mai multi prieteni ai festivalului intre 1 si 9 august, la Alexandria.” (Andreea Bortun, Co-Presedinte IDEO IDEIS)

Programul celei de-a X-a editii a Festivalului National de Teatru Tanar IDEO IDEIS din Alexandria va fi disponibil in curand pe www.ideoideis.ro.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis.

IDEO IDEIS este un festival de teatru dedicat procesului de educatie alternativa prin arta pentru liceenii din Romania. Structura festivalului include noua sectiuni: Spectacolele de teatru tanar, Atelierele de teatru tanar, Atelierele de maiestrie, Formare de formatori – ateliere dedicate trainerilor si coordonatorilor de trupe, Spectacole invitate, Cinemateca tarzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile IDEO IDEIS si evenimente conexe. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies