(P) Foarte puțin timp până la cele mai tari festivaluri de muzică ale verii

(P) Foarte puțin timp până la cele mai tari festivaluri de muzică ale verii
Autor: Redactia
Data publicarii: 15 Mai 2019
Data actualizare: 15 Mai 2019
Temperaturile de afară ne arată că vara este foarte aproape și toată lumea își face planuri de vacanță, gândindu-se la zilele cu soare, relaxare și distracție. 

Operatorii din turism au încheiat etapele de rezervări de tip early booking și deja unele variante sunt vândute în totalitate, dacă ne referim la sejururile pe litoral în cele mai dorite perioade din sezonul estival. Se observă în domeniul turistic efervescența specifică începutului de sezon, după ce primul test a fost mini-vacanța de 1 mai. 

Studenții și elevii de clasa a XII-a mai au câte un hop important până la vacanță: primii au sesiune de examene, iar ceilalți examenul de Bacalaureat (practic, tot o sesiune). Ambele perioade de testări sunt foarte importante, căci rezultatele obținute pot influența viitorul profesional. Cu un gândul spre distracția de vară (și deja cu rezervări făcute în cazul multora), aceștia încă repetă materia de examen. Pe internet s-au reactivat discuțiile și website-urile care promovează căști de copiat și alte astfel de sisteme și dispozitive, dar cei care le iau în calcul trebuie să știe că riscurile sunt foarte mari. În special în cazul examenului de Bacalaureat, tentativa de fraudă se pedepsește drastic: eliminare din examen, anularea rezultatelor anterioare din respectiva sesiune de examen și chiar imposibilitatea de a participa la sesiunea de Bac imediat următoare. Așadar, soluția cea mai sigură este totuși învățatul intensiv.

Planurile de distracție ale multor români, în special ale tinerilor, includ și participări la festivalurile de muzică programate în perioada următoare. Programul de festivaluri din țara noastră este deja unul dens, bine conturat în ultimii ani, cu festivaluri devenite se pare deja tradiție. Mai mult decât atât, festivaluri precum Untord, Electric Castle, Neversea sau Summer Well pot fi considerate evenimente internaționale. Și anul acesta vor evolua pe scenele de festival nume sonore din muzica de top a momentului. Nu întâmplător, și la partea de promovare și vânzare a biletelor / abonamentelor de acces, aceste festivaluri au o abordare internațională, pentru că atrag public spectator din multe țări europene și nu numai. 

Se consolidează astfel și în România turismul de festival, foarte relevant în trendurile actuale din turism, cu încasări în lanț. Spre exemplu, organizarea Untold și Neversea în Cluj-Napoca și respectiv Constanța aduce în aceste orașe valuri atât de mari de turiști, încât mai toate locurile de cazare se ocupă în acele perioade, prețurile cresc substanțial, iar restaurantele se bucură de asemenea de mai mult trafic în timpul zilei. Să găsești chiar și cu câteva săptămâni înainte de Untold sau Neversea cazare în zone bune la prețuri cât de cât decente este la limita imposibilului. Și asta tocmai în condițiile în care tot mai mulți turiști străini vizitează țara noastră special pentru a lua parte la aceste festivaluri, cererea ridicând puternic prețurile în condițiile unei oferte limitate de cazare.

Cel mai așteptat festival anual este cu siguranță Untold. În 2019, acesta este este organizat între 1 și 4 august pe Cluj Arena, în Cluj-Napoca. Este vorba despre a cincea ediție a festivalului, iar line-up-ul se anunță a fi unul deosebit. Până acum au fost anunțați în program David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur, Oscar and The Wolf, Loco Dice, Solomun, Andy C, Borgore, Chase & Status, Boris Brejcha, Rusko, Tale of US și Sub Focus B2B Wilkinson, Pendulum DJ Set B2B Friction, Camo & Krooked Live. 

"Fratele mai mic" al Untold, Neversea, este organizat în această vară la Constanța între 4 și 7 iulie. Aici, șirul de artiști este de asemenea impresionant: G-Eazy, Jessie J, Steve Aoki, Afrojack, Lost Frequencies, DJ Snake, DJ Snake, Alesso, Bassajackers, KSHMR, Salvatore Ganacci, Vini Vici, Boris Brejcha, Dubfire, Agents of Time, Delinquent Habbits, A Skillaz, Dub FX, Priku și mulți alții, numele complete putând fi consultate pe website-ul oficial al festivalului, acolo de unde se pot cumpăra și bilete.

Electric Castle se va desfășura și anul acesta la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj. Între 17 și 21 iulie vor cânta pe scenă Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds to Mars, Bring me the Horizon, Chvrches, Metric, The Vaccines, Zeds Dead, Zomboy, Jauz, Sigma, Infected Mushroom, Boys Noize, The Black Madonna, Giggs, Soft Tukker, Lamb, Tokimonsta, Polo & Pan, Loredana, Subcarpati, Altenosfera, CTC, Suie Paparude și alte nume celebre.

Mult public va atrage și Summer Well 2019, festivalul cel mai apropiat de București - 10 și 11 august 2019, pe Domeniul Știrbey de la Buftea. The 1975, Pale Waves, Tender, The National, Maribou State si Black Honey sunt printre numele care vor face atmosferă. Pe data de 9 august este organizat și un Night Picnic.

Deși accesul la aceste festivaluri este destul de scump, tinerii fac eforturi pentru a putea participa, ținând cont de vedetele pe care au ocazia să le vadă și să le asculte live. Dacă ținem cont de densitatea de nume celebre și de costurile de organizare, până la urmă câteva sute de lei pentru mai multe zile de muzică bună pe mai multe scene nu este atât de mult. De altfel, fără implicarea sponsorilor, organizarea unor evenimente de asemenea anvergură nici nu ar fi posibilă. Exceptând persoanele care locuiesc în zonele în care se organizează aceste festivaluri, pentru celelalte costurile de participare sunt de fapt mult mai mari, dincolo de bilete de acces la evenimente. Pachetul complet cu transport, cazare, mâncare, băuturi și alte forme de divertisment poate depăși lejer câteva mii de lei, asta fără a alege variante de lux. Elevii de clasa a XII-a care obțin rezultate excepționale la examenul de Bacalaureat au un ajutor din partea unora dintre organizatorii de festivaluri. În anii trecuți, cei ce au obținut nota 10 la Bac au primit gratuit abonamente la Neversea și Untold.

Festivalurile sunt adresate persoanelor de orice vârstră, dornice de distracție din plin. Tinerii sunt targetul principal, însă distracția nu are limită de vârstă. Se pot observa în fotografii de la evenimentele anterioare ale festivalurilor chiar și persoane de vârsta a treia care se bucură intens de viață. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies