Fost finalist de la Vocea României, într-un musical scris de doi adolescenți

Fost finalist de la Vocea României, într-un musical scris de doi adolescenți
Autor: Dan Brumar
Data: 25 Martie 2019
Spectacolul „Dacă noi ne iubim”, realizat de doi adolescenți pe muzica trupei Holograf, va ajunge la Bruxelles, la capătul unui turneu început în țară.

„Dacă noi ne iubim” poate fi desemnat primul spectacol de musical produs vreodată de adolescenți, doi la număr, mai precis. Anastasia Jinga și Rareș Fota sunt cei doi tineri care au scris textul, iar regia e semnată de Julieta Georoiu, actriță și profesor de actorie la Școala Victory of Art.

Jucat de peste 40 de artiști tineri și foarte tineri, spectacolul „Dacă noi ne iubim” este considerat un fenomen pentru peisajul cultural din România. Realizat de adolescenți pe muzica trupei Holograf, show-ul l-a făcut să plângă de emoție pe Dan Bittman. Pentru a ajunge la public, spectacolul a pornit în turneu prin țară, iar la 18 mai 2019 va poposi la Bruxelles.

Rolul principal i-a fost atribuit lui Tomy Weissbuch, 21 de ani, finalist la „Vocea României” și student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”. În 2015, Tomy ajunge până în finala show-ului de la PRO TV, din echipa Moga.

„Este un musical bazat pe melodiile uneia din trupele cu care am crescut, Holograf, și sunt mândru că pot interpreta piesele lor pe scene mari din țară. Vă chem la acest spectacol, unde vă așteaptă mu-zică bună, emoții mari, dragoste pentru arta și plăcerea de a juca în fața voastră”, a declarat Tomy Weissbuch

Spectacolul impresionează prin temele abordate și prin felul în care sunt puse în scenă trăirile și frământările adolescenților. Prietenia, iubirea, relația cu părinții, visurile, cariera, banii sunt subiecte care îi preocupă și care fac parte din drumul lor inițiatic în călătoria către maturitate. Spectacolul emoționează până la lacrimi orice generație, de la adolescenți și până la părinți, datorită felului unic în care actorii le oferă spectatorilor o experiență intensă, amplificată și de piesele formației Holograf. 

„Spectacolul Dacă noi ne iubim nu e doar dramă, doar o piesă de dragoste, nu e doar comedie, doar muzică, doar dans, doar actorie. Sunt toate astea împreună. Ca adult, te face oarecum nostalgic pentru perioada adolescenței, o perioadă memorabilă a vieții. Pentru adolescenți, e ca un conspect asupra a ceea ce au făcut și vor face. Pe unii poate îi trezește la realitate, alții poate se regăsesc”, dezvăluie Maria Anastasia Jinga, elevă în clasa a XII-a, coautoare a scenariului.

Turneul include orașele: Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților (31 martie), Iași – Casa de Cultură a Studenților (2 aprilie), Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor (3 aprilie), Piatra Neamț – Cinema Mon Amour (6 aprilie), București – Palatul Național al Copiilor (12 aprilie), Deva – Centrul Cultural Drăgan Muntean (13 aprilie), Râmnicu Vâlcea – Teatrul Anton Pann (19 aprilie), Craiova – Teatrul Marin Sorescu (20 aprilie), Satu Mare – Casa de Cultură a Sindicatelor (2 mai), Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor (10 mai). Ultimul spectacol al turneului va avea loc în data de 18 mai la Bruxelles. 

Biletele se pot cumpăra de pe eventbook.ro.

„După spectacolul atât de emoționant de la Teatrul Național București, hotărârea de a pleca într-un turneu prin țară a venit firesc. „Dacă noi ne iubim” este un spectacol în care treci prin toate culorile emoției, indiferent ce vârstă ai. Energie, bucurie și multă iubire. Așteptăm cu emoție întâlnirea cu adolescenții din toată țara”, dezvăluie Julieta Georoiu, regizorul spectacolului.

Duminică, 31 martie, ora 20.00, ai Cântă acum cu mine, la PRO TV!

FULLSCREEN
Fost finalist de la Vocea României, într-un musical scris de doi adolescenți
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO