Fotograful care a i-a făcut lui Vladimir Putin poza pentru coperta Time, dezvăluiri din culise

Fotograful care a i-a făcut lui Vladimir Putin poza pentru coperta Time, dezvăluiri din culise
Citeste mai mult despre: Vladimir Putin, coperta Time,
Data publicarii: 03 Martie 2022
Data actualizare: 03 Martie 2022
În 2007, fotograful Platon, care a lucrat cu o mulțime de lideri ai lumii, a fost trimis la Moscova pentru a-i face portretul președintelui rus Vladimir Putin, după ce acesta a fost desemnat ”Personalitatea anului” de revista Time. 

Acesta a ajuns într-o fortăreață înconjurată de zăpadă și lunetiști, apoi a fost pus să aștepte într-o cameră pentru opt ore și jumătate.

Când Platon a intrat în biroul lui Putin, acesta tocmai încheiase interviul cu directorul revistei Time, John Huey.

”I-am strâns mâna și i-am spus: Sunt un mare fan The Beatles. Dumneavoastră sunteți?. Am dorit să sparg din formalismul situației. Putin i-a dat afară pe toți din cameră, chiar în acel moment. Brusc, acesta a început să vorbească într-o engleză perfectă: ”Ador The Beatles”. L-am întrebat care e piesa favorită și a spus că e Yesterday. Așa că l-am îmbrățișat și i-am strâns mâna - deși mai târziu am aflat că este ilegat să-l atingi pe Putin mai sus de încheietura mâinii. Dar el a acceptat asta. 

La final, m-a întrebat dacă poate să facă o poză cu mine, așa că l-am rugat pe unii dintre bodyguarzii săi să ne facă una.

Poza portret pe care i-am făcut-o a ajuns pe coperta revistei Time și a câștigat premiul World Press Photo 2008. Știu că cineva l-a întrebat ulterior dacă îi plac fotografiile pe care i le-am făcut, iar el l-a privit rece și a răspuns: Foarte mult. Apoi a plecat. Este suficient de bine pentru mine.”  

Foto: Profimediaimages.ro
 

Share în bucate cu Alex Petricean - Limbă cu praz și măsline

 

 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!