Franța recomandă o singură doză de vaccin în anumite cazuri! În ce situații nu ar fi nevoie de rapel?

Franța recomandă o singură doză de vaccin în anumite cazuri! În ce situații nu ar fi nevoie de rapel?
Citeste mai mult despre: coronavirus, Franta, rapel, vaccin,
Data publicarii: 15 Februarie 2021
Data actualizare: 15 Februarie 2021
Franța a recomandat ca persoanele care s-au recuperat deja din Covid-19 să primească o singură doză de vaccin. A devenit astfel prima țară care a emis astfel de sfaturi.

Potrivit RFI, toate cele trei vaccinuri Covid-19 aprobate pentru utilizare în Uniunea Europeană sunt administrate sub formă de două doze, injectate la câteva săptămâni distanță una de alta.
 
Acest lucru se datorează faptului că studiile clinice au arătat că imunitatea împotriva bolii a fost semnificativ mai mare după ce persoanele au primit două doze.
 
Autoritatea franceză de sănătate publică a declarat însă că persoanele care au fost deja infectate cu Covid-19 dezvoltă un răspuns imun similar cu cel oferit de o doză de vaccin și că o doză unică după infecție ar fi suficientă. 

O doza unica de vaccin va juca, de asemenea, rolul de a reaminti sistemului imunitar cum sa lupte cu Covid-19, a fost mesajul autorităților. În plus, s-a recomandat un decalaj cuprins între trei și șase luni după infecție înainte ca persoanele care s-au recuperat de la Covid-19 să primească o doză de vaccin.
 
"În prezent, nicio țară nu s-a poziționat în mod clar în ceea ce privește o singură doză de vaccinare pentru persoanele care au contractat deja Covid-19", a fost mesajul transmis.
 
Franța și-a accelerat programul de vaccinare în ultimele săptămâni, dar este încă la început.
 
Începând de joia trecută, peste 2,1 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, iar aproape 535.800 de francezi au primit deja două.
 
Cel puțin 3,4 milioane de persoane au confirmat infecții cu Covid-19 în Franța, deși este probabil să fi fost mult mai multe, având în vedere lipsa de teste accesibile în timpul primului val al pandemiei.
 
Două studii recente din SUA sugerează că o doză unică de vaccin poate funcționa la persoanele care s-au recuperat deja în urma Covid-19.
 
Potrivit unor studii, imunitatea la persoanele care au avut Covid-19 și apoi au primit o singură doză de vaccin "este egală sau chiar depășește" cea a persoanelor care nu au avut Covid-19, dar au primit două doze de vaccin.
 
Un vaccin încă în curs de dezvoltare eliberat de către Johnson & Johnson funcționează cu o singură doză, dar nu s-a primit încă autorizație de utilizare de urgență de la autoritățile de reglementare din UE și SUA.
 

PE PRO TV PUTEȚI VEDEA PROFU' - SEZONUL 2, ÎN FIECARE JOI, LA 21:30

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Franța rapel
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies