Ion Țiriac își pune banii la bătaie pentru campania umanitară a lui Codin Maticiuc. „Dați-vă un pic silința”

Ion Țiriac își pune banii la bătaie pentru campania umanitară a lui Codin Maticiuc. Dați-vă un pic silința
FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 06 Iunie 2023
Data actualizare: 06 Iunie 2023
Are o avere de 1,2 miliarde de dolari, dar n-ar dispera dacă ar „sărăci” puțin. Ion Țiriac este decis să susțină iar campania #SpitalePubliceDinBaniPrivați, demarată de Codin Maticiuc și îi îndeamnă pe români contribuie la sărăcirea lui.

Ion Țiriac este, în continuare, printre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari. Miliardarul român a decis să mai taie din avutul său și să susțină campania lui Codin Maticiuc – Spitale publice din bani privați.

Acum un an v-am dat posibilitatea să mă sărăciți, dar de sărăcit… nici pe departe nu m-ați sărăcit. Dați-vă un pic silința!”, le-a transmis omul de afaceri românilor care vor să contribuie la renovarea și dotarea spitalelor de stat din țară.

În 2022, Țiriac a dublat toate sumele donate de români în cadrul campaniei, în luna iunie. Din banii obținuți, fundația lui Codin Maticiuc a renovat secțiile de hematologie pediatrică și nefrologie pediatrică de la Spitalul Fundeni, din București.

Atunci, fostul tenismen a acceptat să apară într-o ipostază imposibil de imaginat pentru el, aceea de cerșetor care trăiește din mila publică.

Și fiindcă cele mai multe spitale de stat sunt azi modernizate tot apelând la mila publică, omul de afaceri a lansat o nouă provocare românilor care vor să aibă condiții mai bune de tratament la stat.

Am văzut că vă pasă și vă felicit pentru cei 2 euro donați anul trecut, dar nu m-ați sărăcit. Pentru această rațiune vă dau ocazia și anul ăsta. Haide, mână de la mână: 2 euro voi, eu îi dublez, cum am promis anul trecut… și m-am achitat de promisiune”, spune Ion Țiriac într-un clip postat de Codin Maticiuc.

Omul de afaceri a explicat și de ce am susține campania umanitară.

Spitalele de stat nu sunt ale statului, sunt tot ale noastre, ale oamenilor, pentru că noi avem nevoie de ele”, mai spune miliardarul, care a decis să dubleze toate sumele donate prin SMS, inclusiv cele de 4 euro venite din partea comunității românești din Marea Britanie.

Campania Spitale publice din bani private este susținută de un număr impresionant de vedete și personalități din România. Cine vrea să ajute, poate trimite un SMS la numărul 8845 cu textul FACEM, pentru a dona 2 euro lunar.
 

 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!