Laura Codruţa Kovesi: "Sunt un om ca oricare altul, nu am baghetă magică. (…) Aş fi perfectă dacă nu aş fi eu"

Laura Codruţa Kovesi:  Sunt un om ca oricare altul, nu am baghetă magică. ( hellip;) Aş fi perfectă dacă nu aş fi eu
Citeste mai mult despre: Laura Codruta Kovesi, Andreea Esca, interviu,
Data: 04 Martie 2019
“O doamnă care de ani de zile ne demonstrează că a te da bătut nu e o opţiune.” Aşa a prezentat-o Andreea Esca pe Laura Codruţa Kovesi, înainte de a începe unul din cele mai sincere şi mai personale interviuri pe care fostul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie le-a dat.

După ce a fost aleasă în funcţia de procuror şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi e în atenţia presei internaţionale, care se întreabă dacă aceasta va deveni doamna de fier a Europei. Într-un moment în care se fac tot mai multe speculaţii legate de reuşitele ei profesionale, Laura Codruţa Kovesi a ales să îşi arate o altă latură-cea de femeie care îşi doreşte copii, care dacă s-ar bloca în lift, ar prefera să fie alături de partenerul ei de viaţă şi pentru care luxul înseamnă: “să stau in pijama în faţa televizorului şi să mănânc o pizza întreagă”.

În cadrul emisiunii “La Radio cu Andreea Esca”, de la Europa FM, când a fost întrebată despre copilărie, prima femeie devenită cel mai tânăr procuror general din istoria României şi-a amintit că “eram destul de energică, activă, tot timpul aveam vânătăi în genunchi şi aveam şi un frate pe care cred că l-am terorizat.” A povestit că s-a apucat de baschet din clasa a doua şi că antrenamentele au format-o ca om, au disciplinat-o, iar echipa i-a devenit “a doua familie.” Acum, ceea ce îi aminteşte de primii ani de viaţa este: “mirosul din sala de sport şi mirosul de echipament proaspăt spălat.” În acea perioadă sentimentul de libertate absolută i-l dădea perioada când mergea la bunici şi se strecura pe furiş, alături de alţi copii, să înoate în Mureş. 


 

A mărturisit că a avut tot timpul o relaţie foarte bună cu părinţii şi că cea mai mare lovitură a fost moartea tatălui, de acum mai bine de un an. I-a rămas alături mama, de la care a învăţat să facă cei mai buni papanaşi, după o reţetă secretă “pe care nu pot să o dezvălui.”
 
Despre adolescenţă, Laura Codruţa Kovesi şi-a amintit că şi-a împărţit-o între şcoală şi antrenamente şi că nu a avut timp de nicio iubire de liceu: “nu eram timidă, dar nu eram preocupată să mă îndrăgostesc, nu aveam timp.”
 
Cele mai emoţionante declaraţii le-a făcut însă în legătură cu regretul ei cel mai mare: acela că nu are copii:
 
“Poate singurul lucru care rămâne în viață după noi sunt copiii. Îmi doresc copil. Am două nepoate, fetele fratelui meu. Sunt extraordinare. Cea mare deja este studentă. Cea mică este încă la liceu.Meseria de părinte cred că e cea mai grea din lume. Atunci o să văd cu adevărat dacă o să mă descurc. Acolo sunt provocările cele mai mari. Îmi doresc și eu acest lucru”, a spus Laura Codruța Kovesi. 
 
Portretul pe care Kovesi şi-l face în urma întrebărilor Andreei Esca e unul de femeie normală, dar foarte puternică:  “Sunt un om ca oricare altul, nu am baghetă magică. (…) Aş fi perfectă dacă nu aş fi eu. (...) Cel mai mare defect al meu e încăpăţânarea. (…) Sunt controversată pentru că am deranjat. (…) Mi-ar plăcea să redevin anonimă. (...)Aş mânca oricând dulciuri şi nu iubesc deloc ipocriţii.”
 
În ceea ce priveşte neplăcerile create de funcţiile pe care le-a ocupat, Laura Codruţa Kovesi a precizat că: “Au fost multe ameninţări şi presiuni şi hărţuieli, dar beneficiez de protecţie de la Serviciul de Pază şi Protecţie şi ei sunt profesionişti.”

Pe PRO TV PLUS puteţi urmări un alt interviu special cu Paula Herlo, de la "România te iubesc":FOTO: GETTY

FULLSCREEN
kovesi
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO