Lecție de civism! Ce a făcut un bărbat după ce a găsit pe o plajă un inel cu diamant, în valoare de 40.000 $

Lecție de civism! Ce a făcut un bărbat după ce a găsit pe o plajă un inel cu diamant, în valoare de 40.000 $
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 21 Noiembrie 2022
Data actualizare: 21 Noiembrie 2022
Joseph Cook a oferit o lecție de onestitate, după ce a găsit pe o plajă un inel de platină cu un diamant uriaș. Bărbatul a făcut tot posibilul ca bijuteria să ajungă la proprietarul de drept. 

Americanul în vârstă de 37 de ani este lăudat de presa din toată pentru gestul său. Bărbatul se plimba pe plaja Hammock din St. Augustine, Florida, cu un detector de metale. 

O înregistrare video îl arată pe Joseph scoțând inelul din nisip și exclamând uimit: "Nu se poate, omule! Nu se poate! Uită-te la asta! Jur pe Dumnezeu că e cel mai mare diamant pe care l-am găsit vreodată pe plajă".

El a postat imediat imaginile pe conturile sale de socializare și a sunat la magazinele locale de bijuterii în speranța că va găsi persoana care a pierdut inelul, scrie The Mirror.


Joseph, care este creator de conținut, a declarat: "Când m-am dus la bijutieri, mi-au spus că valorează 40.000 de dolari. Nu mi-a venit să cred"."

El a spus că, atunci când a detectat prima dată obiectul, a crezut că "ar fi doar o monedă de 5 cenți, dar apoi l-am dezgropat și era un inel mare și vechi cu diamant".

Două săptămâni mai târziu, Joseph a început să primească apeluri de la un număr pe care nu-l avea în agenda. Inițial, le-a ignorat, dar mai târziu și-a dat seama că ar putea fi vorba de proprietarul inelului.

Joseph a ajuns să vorbească prin FaceTime cu un cuplu din Jacksonville care pierduse un inel similar.

"Erau destul de fericiți", a spus el. "Soția bărbatului a început să plângă în timp ce vorbeam cu ei”, a adăugat bărbatul.

Joseph s-a întâlnit cu proprietarii inelului la trei săptămâni după ce a făcut descoperirea și le-a returnat acestora prețioasa bijuterie. 

"M-am simțit foarte bine, am returnat lucruri în valoare de 60.000 de dolari în acest an. Chiar nu am fost dezamăgit că a trebuit să-l returnez. Am un colier cu aproximativ 30 de inele pe el,. Sper să le pot returna proprietarilor. Există o karma bună. De fiecare dată când returnez un obiect, găsesc ceva și mai bun”, a conchis bărbatul.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies