Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, invitata la “Dupa 20 de ani”

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, invitata la  Dupa 20 de ani
Data: 02 Octombrie 2011
Starea infrastructurii din Romania a fost subiectul dezbatut duminica, 2 octombrie, de Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si jurnalistii Cristian Leonte, Claudiu Pandaru (redactor-sef Gandul.info), Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) si Alex Dima (corespondent Stirile Pro Tv si “Romania, te iubesc!”) la “Dupa 20 de ani”, emisiune difuzata de Pro Tv de la ora 10:00.

Anca Boagiu a afisat o atitudine optimista si si-a exprimat increderea ca pina in 2013 vor fi finalizate lucrarile pe coridorul IV pan-european, aceasta si datorita faptului ca a fost schimbata legea exproprierilor, au fost aprobate noi standarde de cost si solutionate problemele legate de siturile arheologice.


Cit priveste centura Bucurestiului, Anca Boagiu se declara satisfacuta de finalizarea acesteia si afirma ca se circula fara probleme prin zona aceasta desi in reportajul realizat de Alex Dima si prezentat in cadrul emisiunii se semnala o situatie contrara.

Printre realizarile din mandatul sau ministrul Boagiu a mentionat si incheierea unor contracte de mentenanta si deszapezire cu 35% mai scazute decat cele incheiate in campania electorala de fostul ministru Orban. Anca Boagiu a precizat ca detine dovezi in acest sens si ca au fost facute si sesizari catre forurile desemnate sa cerceteze din punct de vedere legal aceasta situatie.

Despre contractul semnat cu firma Bechtel pentru construirea autostrazii Transilvania Anca Boagiu nu a putut da detalii si a invocat clauza de confidentialitate existenta intre cele doua parti. Ministrul Boagiu a mai afirmat ca partea romana este de acord sa dezvaluie detaliile acestui contract, insa este necesara si aprobarea partii americane. “E greu sa vina de la stat finantarea pentru autostrada Transilvania”, a mai spus Anca Boagiu, care a adaugat ca in acest caz banii sint asteptati din zona privata.

Desi in prezent viteza medie pe liniile CFR este de 45 km/h, ministrul Boagiu a afirmat ca si in cazul “copilului nedorit al ministerului”, CFR-ul, situatia s-a imbunatatit simtitor, iar numarul de pasageri a crescut cu 40% fata de anul trecut. 

Subiectul legat de autostrazile Romaniei va fi dezvoltat si in prima editie din cel de-al saptelea sezon al emisiunii “Romania, te iubesc!” ce va fi difuzata de Pro Tv pe 2 octombrie incepind cu ora 18:00. De altfel, acesta este si subiectul campaniei AutostraDA Romania aflata in derulare la Stirile ProTv.

 

FULLSCREEN
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, invitata la “Dupa 20 de ani”
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO