Motivul pentru care Prințul William și Ducesa Kate nu vor putea fi nașii copilului lui Meghan și Harry

Motivul pentru care Prințul William și Ducesa Kate nu vor putea fi nașii copilului lui Meghan și Harry
Citeste mai mult despre: Meghan Markle, printul Harry,
Autor: Redactia
Data publicarii: 17 Octombrie 2018
Data actualizare: 17 Octombrie 2018
Palatul Kensington a dat la începutul săptămânii vestea pe care o aștepta toată lumea: Prințul Harry și Ducesa de Sussex așteaptă primul lor copil.

Copilul va veni pe lume în primăvara lui 2019 și presa internațională a început deja să se întrebe cine vor fi nașii lui.

Deși jurnaliștii speculau că nașii bebelușului vor fi, cu siguranță, Prințul William și Ducesa Catherine, un expert în protocol regal britanic a explicat pentru The Mirror de ce această informație e eronată. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#meghan #meghanmarkle #Harry #harryandmeghan #princeharry

A post shared by (Kate)(William)(Harry)(Meghan) (@katewilliam_) on

Expertul citat a povestit într-un interviu că membrii familiei regale britanice nu au voie să aleagă nași din din rândul membrilor familiei, ci doar din rândul prietenilor apropiați sau foarte apropiați. Cu alte cuvinte, William și Ducesa de Cambridge nu vor putea fi nașii micuțului nici măcar dacă Meghan și Harry și-ar dori acest lucru. De asemenea, cel mic va avea nu mai puțin de șase nași, după cum e tradiția regală.

Ce titlu nobiliar va avea bebelușul regal

Experții în protocol britanic au mai declarat pentru Daily Mail că titlul pe care îl va primi copilul depinde de sexul pe care îl va avea.

Astfel, dacă va fi băiețel, va primi titlul de Duce de Dumbarton. Dacă va fi fetiță, va purta titlul de Lady Mountbatten-Windsor. 

Protocolul britanic mai dictează că fetița va trebui să se căsătorească cu un Duce pentru a putea ajunge Ducesă.

De asemenea, trebuie precizat că micuțul sau micuța nu va primi titlul de Prinț sau Prințesă decât dacă Regina nu va interveni personal pentru a schimba regulile. Regina a mai intervenit pentru schimbarea protocolului și cu alte ocazii, dar e foarte puțin probabil să intervină în acest caz particular pentru că nu a făcut asta nici pentru copiii lui William și Kate.

Primul copil al Ducilor de Sussex va fi al șaptelea în lina succesiunii la tron, după Charles, William, copiii lui și Harry.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies