• PRO TV
  • Muzeul Antipa, vizitat in prima luna de la redeschidere cat intr-un an

Muzeul Antipa, vizitat in prima luna de la redeschidere cat intr-un an

Muzeul Antipa, vizitat in prima luna de la redeschidere cat intr-un an

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti a fost vizitat, in perioada 17 septembrie-17 octombrie, de 59.835 de persoane, numar de vizitatori care, intre 2000 si 2009, era inregistrat de-a lungul unui an, informeaza institutia.

De asemenea, sambata, 23 octombrie, muzeul a atins un alt record - cei mai multi vizitatori pe parcursul unei zile, 4.955 de persoane, depasindu-se astfel recordul istoric de vizitare cunoscut, de 4.450 de persoane.

Din totalul vizitatorilor inregistrati in intervalul 17 septembrie-17 octombrie, 34.047 au fost copii si studenti, numarul adultilor ridicandu-se la 25.788.

 Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente in ianuarie 2009 siredeschis pe 17 septembrie anul acesta. Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro (10,9 milioane de euro fara TVA), fiind acoperita in cea mai mare parte de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, dar si prin fonduri structurale (600.000 de euro).

Exemplarele de animale naturalizate sunt expuse in mediul lor natural recreat, in diorame noi, alaturi de proiectii de film ilustrative, iar publicul poate afla informatii despre fiecare specie cu ajutorul info touch-urilor.

Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta Regelui Carol I, a Printului Ferdinand si a Printesei Maria, pe 24 mai 1908. Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 sali, dintre care una cuprindea patru diorame biogeografice, create de Grigore Antipa, printre primele realizate in lume si care, datorita calitatii lor, au servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate. Dioramele din muzeele de stiintele naturii sunt prezentari expozitionale, ecologice si biogeografice, in care speciile de plante si animale sunt montate pe substraturi si in decoruri care imita mediul lor natural de viata.

Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care 2.000 sunt expuse.

MEDIAFAX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni