O lectie de omenie la "Romania, te iubesc!" Duminica, de la 18:00, la ProTV

O lectie de omenie la  Romania, te iubesc!  Duminica, de la 18:00, la ProTV
Data: 10 Aprilie 2014
Chiar de Florii, corespondentul stirilor ProTV, Anca Nastasi, prezinta o lectie de omenie, predata zi de zi de un calugar franciscan, care a reusit sa salveze din saracie nu mai putin de 5000 de copii, oferindu-le casa, masa, educatie si, mai presus de orice, o familie.

"Casele de copii ale lui Bojte Csaba sunt ca niste tabere de vacanta, doar ca se merge la gradinita sau la scoala. in Bihor, Hunedoara, Mures, Bacau, Harghita, Covasna, Alba, Arad, a deschis case de copii si centre de zi unde pedagogii care lucreaza pentru el nu merg la serviciu 8 ore, ci stau in permanenta alaturi de cei mici si le ofera cel mai important lucru: dragoste parinteasca", marturiseste Anca.

Asa se face ca mii de copii care n-au primit nicio sansa din partea parintilor sau a statului sunt astazi pe propriile picioare si au, la randul lor, copii. "Copiii sunt creatia lui Dumnezeu, iar el nu face rebuturi. Toti suntem din acelasi aluat, iar acesti copii, care s-au nascut in familii sarace, fara educatie sau cu probleme sunt la fel ca un Rembrandt prafuit, care oricat de prafuit ar fi, tot ramane de o valoare inestimabila", i-a declarat Bojte Csaba corespondentului Stirilor ProTV.

In aceeasi editie a emisiunii, Paula Herlo deapana povestea Danei Borcea, cea care si-a pus viata in slujba batranilor abandonati. Plecata in Spania in cautarea unei vieti noi, a fost impresionata de oamenii fara adapost pe care ii intalnea in drum spre serviciu. impreuna cu un prieten roman care lucra tot in Spania mergeau seara cu mancare si apa la oamenii strazii. Omenia lor nu s-a oprit aici, iar mai tarziu au inchiriat un apartament in care s-au mutat cu alti sase oameni, toti luati din strada. Dupa doar opt luni, acestia aveau serviciu si se puteau intretine.

In primul concediu facut in Romania, Dana a mers prin gari si autogari si a observat ca multi oameni ai strazii sunt varstnici abandonati de propriile familii. Hotarata sa le ofere un trai decent, Dana a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a le oferi un acoperis deasupra capului si, sustinuta de prieteni, straini si voluntari, alina batranetile unor oameni lasati de izbeliste.

Duminica, 13 aprilie, de la 18:00, la "Romania, te iubesc!", Paula Herlo si Anca Nastasi demonstreaza inca o data ca "Oamenii sunt lumina".
 

FULLSCREEN
O lectie de omenie la "Romania, te iubesc!" Duminica, de la 18:00, la ProTV
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO