(P) Autoturisme marca Opel apreciate în România

(P) Autoturisme marca Opel apreciate în România
Data: 12 Iulie 2019
Achiziționarea unui autoturism este o investiție foarte importantă pe care conducătorii auto trebuie să o ia în considerare din toate punctele de vedere.

O mașină nu se cumpără doar pentru aspectul pe care îl are, marca din care face parte, culoare sau anumite caracteristici care atrag atenția clientului, ci în urma unei analize foarte atente. Pentru a face față condițiilor meteo și condițiilor de drum, autoturismele trebuie să fie foarte bine echipate, să aparțină unei mărci cunoscute, precum Opel și să asigure protecție, siguranță și confort utilizatorilor. 

Opel este o companie producătoare de autoturisme din Germania, fondată în anul 1862, de către Adam Opel. Inițial, compania producea mașini de cusut și biciclete, urmând că în anul 1899 să producă și primele autoturisme. Primul model cu caroserie integrală din oțel produsă în masă, modelul Olympia, apare în anul 1935, urmat de modelul Kadett. 

Gama de modele Opel a evoluat atât de mult încât s-a ajuns la o premieră în anul 1990, când se implementa primul sistem de reciclare pentru plastic. Treptat, toate vehiculele de pasageri Opel sunt dotate cu airbaguri de mărime completă pentru locurile din față, iar compania deține soluții integrate de mobilitate și de conectivitate. 

Avantajele pe care autoturimele Opel le asigură, în funcție de tipul acestora

Compania Opel produce numeroase modele auto, fiecare cu anumite caracteristici care le asigura siguranță și performanță în trafic. Iată câteva dintre acestea:

  • Opel Corsa este un model de top al acestei mărci producătoare, un model cu unul din cele mai puternice motoare disponibile în prezent în clasa mică, de 1.6 turbo de 207 cai putere. Opel Corsa respectă normele Euro 6 și asigură un cuplu maxim de 280 Nm. Sistemul de evacuare al autoturismului este realizat împreună cu o companie specializată în domeniu și este reglat să atingă nivelul maxim de decibeli permis de UE. Motorul Opel Corsa este cuplat cu o transmisie manuală cu șapte trepte, fiind optimizat pentru schimbări rapide de treaptă. Din punct de vedere al consumului, Opel Corsa este o alegere foarte avantajoasă. Modelul anunță un consum de 7.5%, mai mult decât oricare dintre concurenți. În ceea ce privește performanțele, acest model are cel mai puternic propulsor de pe piață în această nișă.
  • Opel Adam este un model de autoturism de oraș foarte apreciat de conducătorii auto. Acesta este mic, ușor de parcat, ideal pentru mediile urbane foarte aglomerate. Opel Adam are motor pe benzină, de 1.2 litri și 70 CP, iar potențialii clienți pot alege între versiunile de 85 și 100 CP. Nu există motor turbo pe benzină, modelul fiind echipat cu cel mai puternic motor din actuală gama, un propulsor cunoscut proprietarilor de modele Opel Astra sau Corsa. În ceea ce privește consumul, modelul Opel Adam are un sistem Start – Stop, pentru a reduce emisiile de CO2, reușind să obțînă un consum oficial de 5.1 litri la sută de kilometri. Un model cu performanțe notabile, care atinge 100 de kilometri în 11 secunde, cu un interior modern și elegant, spațios în partea frontală și dominat de elemente în culoarea caroseriei, autoturismul este o investiție foarte bună.
  • Opel Astra este un model de autoturism care dispune de un motor din nouă generație de motoare turbo pe benzină. Acest model are un motor turbo de 1.4 litri și 150 de cai putere, are șase trepte manuale, are un consum mediu mixt de 5.1 litri la sută de kilometri și un progres de peste un litru, în raport cu motorul anterior, echivalent de pe generația veche. Performanțele sunt notabile, acest autoturism atingând în doar 8 secunde sută de km, interiorul este modern, elegant, confortabil, cu scaune ce oferă încălzire și aerisire, ajustabile și confortabile, asemănătoare cu fotoliile în care oamenii se pot afunda și din care nu mai doresc să se ridice. Nu în ultimul rând, trapă electrică aduce un plus de lumină în habitaclu. 
  • Opel Astra facelift este o versiune de top care beneficiază de un ecran cu diagonală de 8 inch, care poate fi controlat prin comenzi vocale, dar și de sisteme Apple CarPlay și Android Auto. Noutățile stau sub capotă. Noul model preia motorul pe benzină de 1.2 litri de la Citroen, dar poate fi comandat și cu motorul pe benzină de 1.4 litri care generează 145 cai putere și un cuplu maxim de 236 Nm. Noul motor Diesel oferă o economie de carburant de 17% datorită consumului de 4.7 litri la sută de kilometri, iar în cazul acestui model există o actualizare pentru sistemele de asistență, îmbunătățirea camerei de pe spate pentru recunoașterea facială a pietonilor.

În concluzie, achiziționarea unui model de autoturism Opel este o alegere foarte bună din punct de vedere al raportului calitate-preț. Piesele de schimb pentru Opel sunt la preturi accesibile. Interesant este că Opel face în permanență modificări și adăugiri autoturismelor disponibile pe piață, atât din punct de vedere al designului, cât și al performanței. Așadar, conducătorii auto interesați să conducă un autoturism de bună calitate, un autoturism eficient și foarte bine pus la punct, cu un consum mic și o putere mare, pot să ia în calcul noile modele de Opel. 

Sursă imagine: Pixabay
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO