(P) Care sunt instrumentele cele mai importante dintr-un atelier mecanic?

(P) Care sunt instrumentele cele mai importante dintr-un atelier mecanic?
Citeste mai mult despre: mecanic, atelier mecanic,
Data: 12 Iulie 2019
Există multe instrumente importante într-un atelier mecanic pentru diagnosticarea perfectă și repararea unei mașini, multe dintre acestea pot fi găsite în orice set de instrumente, dar altele sunt foarte speciale și de ele depinde dacă un atelier este profesionist și de încredere sau nu. De exemplu, într-un atelier mecanic profesionist există întotdeauna un elevator auto, un elevator 2 coloane sau un elevator vulcanizare

Cu cât există mai multe instrumente într-un atelier mecanic, cu cât mecanicii își folosesc mai bine cunoștințele lor tehnice, cu atât rezultatul va fi o reparație rapidă și optimă a mașinii. În acest articol vom examina care sunt instrumentele cele mai importante dintr-un atelier mecanic.

Instrumente esențiale într-un atelier

Unele dintre cele mai importante instrumente în orice atelier mecanic sunt, de asemenea, cele mai frecvente pe care le putem găsi în multe cutii de scule. Acestea sunt șurubelnițe, clești și chei. Deși aceste instrumente sunt adesea folosite de mulți dintre noi, în atelierele auto profesioniste există multe tipuri de instrumente diferite, de la șurubelnițe de dimensiuni diverse până la chei de toate tipurile. În plus, există personal de specialitate care efectuează toate reparațiile sau diagnosticările vehiculelor care vin la atelier. Deși sunt simple, aceste instrumente sunt dintre cele mai importante și orice atelier mecanic de încredere le folosește cu regularitate.

Instrumente care facilitează utilizarea altora

 Am indicat anterior că cele mai comune sunt, de asemenea, esențiale, însă există un alt tip de instrumente în atelierul auto care fac diferența între un atelier mecanic profesionist și unul care nu este. În acest caz, ne referim la instrumentele care facilitează utilizarea altor instrumente. Este vorba în special de elevatoare, acele instrumente de care am amintit și la începutul articolului. 

Datorită acestor dispozitive este mult mai ușoară munca cu alte instrumente datorită observării unghiurilor cele mai inaccesibile ale mașinii. Există, după acum am spus, elevatoare de diferite dimensiuni și caracteristici, iar un atelier mecanic profesionist ar trebui să folosească dintr-acelea robuste care oferă maximă siguranță pentru mașină și o mai mare posibilitate de a manevra alte instrumente fără a împiedica desfășurarea celorlalte activități.

Ideal pentru a pune un diagnostic

La fel de important ca o reparație optimă a vehiculului este diagnosticarea în timp util, corectă și reală, de aceea instrumentele din atelier specializate în efectuarea diagnosticului au o mare importanță într-un atelier mecanic profesionist. Atunci când mecanicii au o experiență mare în ceea ce privește diagnosticarea problemelor auto, pot detecta unele anomalii folosind instrumente comune. Însă chiar și cei mai buni profesioniști trebuie să aibă la dispoziție instrumente specializate pentru a efectua un diagnostic complet al vehiculului. Unele dintre aceste instrumente au devenit foarte importante în ultimii ani, odată cu apariția de mașini ce se bazează pe tehnologie de ultimă generație. Un bun exemplu în acest sens este voltmetru, cu care  este controlată tensiunea. Anterior a fost utilizat în principal pentru a verifica starea bateriei.

Curățare mașină

Există numeroase modalități de curățare a unei mașini, dar numai atelierele profesioniste oferă instrumente pentru a face o curățare completă și integrală a vehiculului. Unele dintre tehnicile folosite sunt curățarea cu jet de presiune, fie de apă, nisip sau aer, cu care se obțin rezultate foarte bune într-un timp scurt și, de asemenea, nu dăunează suprafeței mașinii curățate. Această tehnică poate elimina chiar și cel mai vechi strat de vopsea și orice rugină rămasă sau alte probleme apărute în ultimii ani.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO