(P) Ce condiții trebuie să îndeplinească o clădire de birouri pentru a fi închiriată

(P) Ce condiții trebuie să îndeplinească o clădire de birouri pentru a fi închiriată
Citeste mai mult despre: cladire, birouri, clădire de birouri,
Autor: Ionela Lupu
Data: 02 Octombrie 2019
Mutarea sediului companiei sau deschiderea unui sediu nou reprezintă o adevărată provocare pentru reprezentanții afacerilor.

Orice afacere trebuie să se dezvolte într-un timp scurt, astfel încât și profitul să fie obținut într-un timp mai scurt. Primul demers care trebuie făcut pentru a găși un spațiu de birouri de închiriat ar fi apelarea la serviciile unui consultant imobiliar specializat în spații de birouri.

Există și site-uri specializate în închirieri birouri în București grație cărora clienții își pot găși mult mai rapid clădirea care poate fi închiriată în condiții avantajoase.

Compară mai multe oferte pentru a obține o evaluare corectă

Înainte de a lua o decizie fermă în privința închirierii unui spațiu pentru birouri, este important că persoanele interesate să aibă în vedere mai multe oferte, dar și mai multe criterii. Se va ține cont de compararea suprafeței utile cu cea închiriabilă, se va ține cont de compararea prețului pe metru pătrat util cu cel inchiriabil, dar și de alte criterii, pentru că oferta finală să corespundă întocmai așteptărilor.

Suprafață spațiilor de închiriat și cea a spațiilor comune este un aspect important. Suprafețele spațiilor comune variază între 8 și 13 la sută pentru clădirile de birouri cu suprafață mare și între 12 și 17 la sută în cazul clădirilor mai mici. 

În plus, contează foarte mult și formă spațiilor pentru birouri, dacă se află în vile sau în centre de afaceri, astfel încât să permită organizarea eficientă a posturilor de lucru, în ce măsură spațiul beneficiază de lumina naturală sau clauze contractuale, precum plata cheltuielilor de întreținere, durata închirierii, sumele plătite în avans și garanția.

Parcarea este un alt criteriu important în alegerea sediului de birouri de închiriat, deoarece angajații, colaboratorii, furnizorii, partenerii de afaceri etc. în general vin la birou cu mașînă, iar în momentul în care nu există suficiente spații de parcare intervin și problemele.

De ce să închiriezi o clădire de birouri clasa A

În general, anunțurile cu spații de birouri sau spații comerciale de închiriat includ și clasa în care sunt încadrate aceste spații. Există clădiri de birouri încadrate în clasele A, B sau C. Clădirile de birouri încadrate în clasa A sunt și cele mai eficiente. Acestea au, în general, o amplasare centrală, într-o zona de afaceri foarte bună, cu vizibilitate excelență, accesibilitate auto, cu o suprafață totală de minim 10.000 de metri pătrați și o suprafață închiriabilă de minim 1.000 de metri pătrați.

În ceea ce privește locurile de parcare, în cadrul clădirilor încadrate în clasa A, acestea sunt disponibile în felul următor: minim un loc de parcare la fiecare 70-150 metri pătrați închiriați. 

Clădirile de birouri încadrate în clasa A au finisaje moderne, de clasa, durabile, dispun de lifturi cu perioada de așteptare mică, de sub 30 de secunde, de flexibilitate în compartimentare, de cabluri pentru telefon, date și conexiune internet, precum și de o înălțime minimă până la tavanul fals de 2,7 metri. Nu în ultimul rând, trebuie menționate și serviciile de pază și supraveghere a clădirii de birouri de închiriat, precum și serviciile de întreținere și curățenie.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO