O adevarata lectie de viata. Pare un pod ca oricare altul, dar ce se intampla sub el in fiecare zi e emotionant

O adevarata lectie de viata. Pare un pod ca oricare altul, dar ce se intampla sub el in fiecare zi e emotionant
Data publicarii: 20 August 2015
Data actualizare: 20 August 2015
Bazele educatiei trebuie puse inca din primii ani de viata pentru ca micutii sa aiba sansa de a reusi in viata. Fara urma de indoiala, educatia este unul dintre cele mai pretioase "cadouri" pe care parintii le pot darui copiilor lor.

Daca pentru majoritatea dintre noi accesul la informatiei se realizeaza simplu, fara restrictii, exista si situatii in care copiilor nu li se da sansa de a invata sau de a merge la scoala

India este una dintre tarile in care copiii proveniti din familii sarace nu isi pot continua studiile sau, in cele mai triste situatii, nu reusesc nici macar sa finalizeze cursurile primare. 

Citeste si: Un fenomen care te va lasa fara cuvinte! Ce se intampla cu aceasta minge cand e aruncata de deasupra norilor! VIDEO

In aceeasi situatie a fost si Rajesh Kumar Sharma, un barbat cu inima mare, dedicat comunitatii in care s-a nascut si a crescut. In anul 1989, Rajesh a fost nevoit sa abandoneze studiile din cauza problemelor financiare ale familiei sale. In ciuda acestui impediment, barbatul nu a renuntat la visul de a devenit cineva. Desi a renuntat la ideea de a deveni inginer, Rajesh a ales sa devina un sprijin pentru copiii din regiunea Shakarpur, Delhi.

La inceputul anului 2010, Rajesh a decis sa le ofere o sansa copiilor saraci din comunitatea sa. Barbatul a pus bazele unei scoli in aer liber, pe care a numit-o "Free School: Under the Bridge". Dupa cum sugereaza si denumirea, cursurile oferite de Rajesh pustilor dornici sa invete se desfasoara sub un pod, in apropirea raului Yamuna. 

Cursurile scolii in aer liber incep la 9 dimineata si dureaza pana la amiaza. La finalul orelor, baietii care au fost inscrisi de parinti la scoala merg si la orele sustinute in institutiile de invatamant locale. Din pacate, fetele nu pot participa la cursurile oferite de Rajesh din cauza faptului ca sistemul de invatamant indian impune ca orele dedicate acetora sa se defasoare la primele ore ale diminetii. 

Pentru fetele dornice sa vina la "scoala de sub pod", Sharma se gandeste serios sa sustina lectii si dupa-amiaza.

La "Scoala de sub pod", copiii invata sa scrie si sa citeasca. Mai mult, elevii invata limba engleza si hindi si participa la cursuri de matematica, istorie si geografie. Misiunea lui Sharma este sa ii pregateasca pe micuti pentru admiterea in scoli mai bune.

"Profesorul nostru ne-a spus ca, atunci unde saracia isi face aparitia, trebuie sa ne deschidem mintile, iar acest lucru poate fi facut doar prin intermediul educatiei", a spus Abhishek, un elev de 15 ani, confor publicatiei The Indian Express.

children love to learn...

Posted by Free school under the bridge in Delhi on Saturday, August 15, 2015


time for a break...time to play...

Posted by Free school under the bridge in Delhi on Saturday, August 15, 2015VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies