Pedro Reyes, artistul care transformă mitralierele în viori și puștile în lopeți

Pedro Reyes, artistul care transformă mitralierele în viori și puștile în lopeți
Pedro Reyes și unul dintre instrumentele muzicale create din arme de foc. FOTO: Profimediaimages.ro
Citeste mai mult despre: Pedro Reyes, arme, lopeti, pusti, razboi,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 03 Decembrie 2019
Într-o epocă în care oamenii au tendița de a se înarma din ce în ce mai mult, un artist mexican de 47 de ani declară război armelor care îndepărtează tot mai mult omenirea de pace.

Pedro Reyes a găsit un mod inedit de a protesta față de escaladarea violenței și conflictelor armate din țara lui, Mexic. Artistul colecționează arme de foc pentru a le topi. Ceea ce iese din mâinile sale este o adevărată pledoarie pentru pace.

Sub sloganul Palas por Pistolas, Pedro Reyes a topit nu mai puțin de 1.527 de puști și pistoale pentru a crea ceva cu adevărat util omenirii: lopeți. Artistul mexican și-a convins conaționalii să renunțe la armele de foc de acasă în schimbul unor cupoane pentru achiziționarea unor aparate electronice și electrocasnice, scrie thisiscolossal.com.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” al lui Reyes a prins atât de bine la public, încât rezultatul muncii sale a fost aplaudat la nivel mondial. Lopețile pe care le-a creat mexicanul au ajuns la școli de artă din întreaga lumea pentru a fi folosite cu scopul pentru care au fost create: plantarea de copaci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sue @ Créativité (@suealouche) on

Palas oir Pistolas nu e sigurul proiect al lui Reyes menit să atragă atenția asupra răspândirii utilizării armelor de foc pe planetă. Anterior el a creat instrumente muzicale din pistoale, puști și mitraliere confiscate de la cartelurile de droguri.

Reunite sub numele Disarm, instrumentele muzicale formează o întreagă orchestră mecanizată. Piesele din colecție sunt controlate de calculator, astfel încât pot cânta singure după ce primesc comanda computerizată.

Vezi mai jos cum funcționează instalația de instrumente!

„Mă consider un sculptor, deși cea mai mare parte a muncii mele are o componentă interactivă. Vreau ca lucrările mele să fie utile, pentru o transformare socială și psihologică”, susține Pedro Reyes.

În 2016, artistul mexican a primit distincția Medal for the Arts din partea Departamentului de Stat al SUA și a fost numit membru Art of Change al Fundației Ford.

Fotografii: Profimediaimages.ro/@_pedro_reyes_

Vezi și VIDEO: Martin Scorsese va fi onorat la festivalul de film Palm Springs 2020

FULLSCREEN
Pedro Reyes, artistul care transformă mitralierele în viori și puștile în lopeți
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO