Pelerina invizibilă a lui Harry Potter, pe cale de a deveni realitate. Primii pași au fost făcuți

Pelerina invizibilă a lui Harry Potter, pe cale de a deveni realitate. Primii pași au fost făcuți
Autor: Dan Brumar
Data: 29 Iunie 2018
Filmele ne permit să visăm frumos, dar le dau și idei geniale oamenilor de știință. Cercetătorii canadieni sunt pe punctul de a crea prima pelerină care te face invizibil, la fel ca Harry Potter în Piatra Filozofală.

Oamenii de știință candieni cu reușit în premieră mondială să creeze primul dispozitiv care poate face orice persoană și orice obiect 100% invizibile, chiar și dacă sunt expuse în lumină naturală. Dispozitivul de camuflare spectrală de care vorbesc cercetătorii canadieni anulează amprenta pe care un obiect o lasă într-un val de lumină care trece prin el, scrie Daily Mail.

Energiile din anumite culori sunt deplasate de un fir de fibră optică în momentul în care ating obiectul respectiv. În consecință, unda de lumină care ajunge la observator este aproape aceeași cu cea pe partea opusă, creând posibilitatea ca obiectul să devină invizibil la lumina zilei.

Un dispozitiv similar a fost imaginat de creatorii seriei Harry Potter. În primul film al celebrei producții cinematografice, Piatra Filozofală, Harry primește drept cadou o pelerină care îi permite să devină complet invizibil. Vezi video mai jos!

Dacă descoperirea vi se pare una extrem de benefică omului modern, aflați că ea va avea, cu siguranță, nenumărate aplicații militare. Cercetătorii cred că acest nou pas al științei va conduce la dezvoltarea aeronavelor de luptă complet nedetectabile cu ochiul liber sau de aparatele radar.

Încercări similare de inventare a unor dispozitive care să-i facă pe oameni complet invizibili au mai fost făcute în istoria modernă. Din nefericire pentru oamenii de știință, tentativele anterioare au eșuat din cauză că nu au funcționat în toate lungimile de undă ale luminii.  

FULLSCREEN
Pelerina invizibilă a lui Harry Potter, pe cale de a deveni realitate. Primii pași au fost făcuți
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO