Peste 30.000 de romani au semnat petitia Vreau si eu parintii mei pe stirileprotv.ro

Peste 30.000 de romani au semnat petitia Vreau si eu parintii mei pe stirileprotv.ro
Data: 15 Iunie 2011
Campania Vreau si eu parintii mei, demarata la 1 iunie de Stirile Pro Tv si coordonata de laureata premiului Emmy, Paula Herlo, a starnit reactii puternice in telespectatorii Pro Tv, care nu au ramas indiferenti la drama celor peste 40.000 de copii abandonati din tara noastra si au semnat, pe stirileprotv.ro, petitia prin care cer o lege corecta si eficienta a adoptiilor in Romania.

Senatorii au facut deja un prim pas in favoarea acestor copii si au modificat legea, scurtand perioada in care cei mici sunt declarati adoptabili. Legea trebuie insa sa treaca si de Camera Deputatilor. Din pacate, noua lege nu modifica in niciun fel soarta copiilor mari, majoritari in sistem.

"Cele peste 30.000 de semnaturi ne arata ca romanilor le pasa de soarta acestor copii. Pentru mine este coplesitor sa vad cum oamenii strang randurile si se implica. Fiecare semnatura aduce o speranta in plus pentru copiii parasiti. Sunt 40.000 de copii in sistem. Nu pot fi toti adoptati, insa toti pot fi ajutati. Statul trebuie sa-i scoata din centre, sa le gaseasca un camin si sa le ofere un mediu in care ei sa se dezvolte armonios. Campania Vreau si eu parintii mei va continua sa aduca in atentia autoritatilor dramele acestor copii pana cand isi vor lua angajamentul ca nici unul nu va mai creste fara parinti, fie ei adoptatori, fie ei angajati”, a declarat corespondentul Stirilor Pro Tv, Paula Herlo.

Petitia, pe care cei dispusi sa ofere o sansa la o familie adevarata unui copil care-si petrece cea mai frumoasa perioada din viata uitat de cei care i-au dat viata o pot semna pe stirileprotv.ro cere o lege corecta si eficienta a adoptiilor in Romania. Ea sustine ca un copil, odata ce este evident parasit de parinti, sa poata fi adoptat urgent de catre cei care si-l doresc si il pot creste, indiferent ca sunt cetateni romani sau straini.

De asemenea, printre multe alte reglementari, ea militeaza pentru infiintarea unui Tribunal dedicat problemelor copilului in fiecare judet al tarii, pentru transparenta in procesul de adoptie si simplificarea acestuia.

Intra pe www.stirileprotv.ro si semneaza petitia "Vreau si eu parintii mei!"
 

FULLSCREEN
Peste 30.000 de romani au semnat petitia Vreau si eu parintii mei pe stirileprotv.ro
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO