Primul caz de Covid-19 din Coreea de Nord, confirmat la un dezertor prins la granița cu China

Primul caz de Covid-19 din Coreea de Nord, confirmat la un dezertor prins la granița cu China
Podul peste râul Tumen, de la granița dintre Coreea de Nord și China. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Aprilie 2020
Data actualizare: 23 Aprilie 2020
Un bărbat care a încercat să fugă din Coreea de Nord în China a fost împușcat la graniță de un soldat chinez. Fugarul a fost internat într-un spital de la frontieră, unde a fost testat pentru coronavirus.

Bărbatul a fost oprit cu focuri de armă la granița Coreei de Nord cu China, în data de 20 aprilie. El a încercat să fugă în țara vecină traversând înot râul Tumen, din provincia Hamgyong, informează publicația dailynk.com.

Transportat la spitalul din Longjing cu cel puțin o plagă împușcată, bărbatul a fost diagnosticat cu Covid-19. În prezent este în carantină în unitatea medicală și monitorizat de medici fiindcă a fost rănit în timpul fugii din țara natală. 

Întreg spitalul a intrat în carantină din cauza oaspetelui nepoftit, astfel încât rudele celor internați aici nu mai pot să vină în vizită.

Camioane nord-coreene, în vama chineză de la Dandong. FOTO: Getty Images

Autoritățile de la Phenian continuă să nege existența vreunei îmbolnăviri de Covid-19, în ciuda faptului că au luat măsuri drastice de protecție în fața infecției.

Coreea de Nord a fost una dintre primele țări care și-au închis granițele, la sfârșitul lunii ianuarie. Dacă virusul a intrat în Coreea de Nord, nu putea să o facă decât din China, țară prietenă și parteneră. Granița cu Coreea de Sud este imposibil de trecut, prin urmare este exclus ca virusul să fi ajuns pe această filieră.

Citește șiCoreea de Nord, acuzată că ascunde cazurile de coronavirus. Oficial coreean, executat pentru că a fugit din carantină

Citește șiMisterioasa viață a soției lui Kim Jong Un, Ri Sol Ju, care dispare frecvent din lumina reflectoarelor
 

Soldați nord-coreeni, nemulțumiți că sunt fotografiați la granița cu China peste râul Tumen. FOTO: Getty Images

Sursele ziarului sud-coreean Daily NK indicau la începutul lunii martie că aproape 200 de soldați nord-coreeni și-ar fi pierdut viețile în urma unei afecțiuni cu simptome similare Covid-19.

La vremea respectivă, militarii cantonați la granițele cu China au întocmit un raport al situației și l-au prezentat conducătorilor armatei. Conform acestora, la începutul lunii martie, 180 de soldați au fost declarați decedați și alți 3.700 se aflau în carantină.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: DIN CULISE, ep. 6 - Stargirl, Guns Akimbo, Top Gun: Maverick, Teenage Mutant Ninja Turltes, Edge of Tomorrow, Sin City
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!