ProTV ii provoaca pe romani sa gaseasca raspunsul la intrebarea „E.U. cu cine votez?”, astazi, in ziua alegerilor europarlamentare

ProTV ii provoaca pe romani sa gaseasca raspunsul la intrebarea E.U. cu cine votez? , astazi, in ziua alegerilor europarlamentare
Data publicarii: 24 Mai 2014
Data actualizare: 25 Mai 2014
Duminica, 25 mai, in ziua alegerilor europarlamentare, ProTV ii provoaca pe romani sa gaseasca raspunsul la intrebarea „E.U. cu cine votez?”. Stirile ProTV vor prezenta, in cadrul unor editii speciale, ce inseamna Uniunea Europeana pentru Romania si cum i-au influentat pe romani cei sapte ani de la aderare.

Intr-o zi speciala pentru romani, ProTV isi propune sa le ofere telespectatorilor mai mult decat informatiile traditionale privind prezenta la vot si desfasurarea procesului de votare. Jurnalele de stiri de pe parcursul zilei vor fi concentrate pe oameni, pe povestile lor de viata si pe schimbarile pe care le-au trait odata cu aderarea la UE.

Vor fi prezentate exemple de localitati care au reusit sa-si schimbe fata cu ajutorul finantarii europene. Spre exemplu, Arieseni, din judetul Alba, este comuna cu cele mai multe fonduri europene accesate, 500 din cei 4.000 de locuitori construindu-si ferme din fonduri europene. in prezent, comuna are doar doi locuitori asistati social, fata de 300, cati erau inainte de dezvoltarea acestor proiecte.

Un alt model prezentat duminica va fi comuna Farcasa, din Maramures, ai carei locuitori beneficiaza in prezent de drumuri noi, canalizare, apa curenta, gaz, baze sportive, azil pentru batrani si pana si de o biserica de lemn reabilitata din fonduri europene.

Multe alte sate din diverse judete ale tarii au acum conditii de trai la nivel urban datorita accesarii finantarii UE. Exista modele de succes chiar si in sistemul sanitar. Spitalul din Jimbolia se mandreste in prezent cu o sera in care sunt cultivate legume bio pentru bolnavi. Investitia, pentru care s-au accesat fonduri europene, s-a ridicat la 150.000 de euro si genereaza anual economii de 40.000 de euro.

De asemenea, Stirile ProTV vor vorbi despre romani simpli, care au reusit sa-si puna in practica ideile si sa conduca afaceri de succes cu ajutorul finantarii europene. Telespectatorii vor afla povestea unei tinere care si-a deschis o bucatarie traditionala, cu sobe cu plita, in care face produse romanesti care i-au cucerit chiar si pe francezi sau englezi. Alti tineri care obtin profituri de zeci de mii de lei din afaceri cu solarii cu capsuni sau care si-au deschis fabrici de branza sau de marochinarie din fonduri europene ne invata ca progresul inseamna efort si oportunitate si ne impartasesc retele lor de succes in aceasta duminica.

Ziua „E.U. cu cine votez?” va fi completata la ProTV de emisiuni dedicate aceluiasi subiect al influentei europene asupra romanilor. Astfel, „Dupa 20 de ani”, de la ora 10:00, si „Romania, te iubesc!”, de la ora 18:00, le-au pregatit telespectatorilor editii speciale care vorbesc despre romani in context european si care prezinta povestile unor vieti schimbate de apartenenta la UE.

In ziua alegerilor europene, ProTV pune in balanta intrebari si raspunsuri. E.U. cu cine votez?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies