Regula ciudată de pe aeroportul din Los Angeles de care nu știa nimeni: ai voie cu marijuana

Regula ciudată de pe aeroportul din Los Angeles de care nu știa nimeni: ai voie cu marijuana
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 28 Septembrie 2018
Data actualizare: 28 Septembrie 2018
Administratorii Aeroportului Internațional Los Angeles (LAX) au schimbat regulile referitoare la lucrurile pe care le poți deține și transporta prin aerogara orașului. Deși nu știa nimeni, de la începutul acestui an ai voie să transporți o cantitate impresionantă de cannabis.

Pe toate aeroporturile lumii pasagerii au restricții dintre cele mai ciudate în ceea ce privește componența bagajelor lor. Din rațiuni de securitate, în multe state din SUA și în mai toate țările din UE nu poți trece de controlul de securitate cu bricege, recipiente cu parfum sau chiar brichete. Pe aeroportul din Los Angeles, o regulă care datează din 1 ianuarie 2018 a fost descoperită abia acum și a creat isterie în rândul internauților.


Conform administrației aeroportului, pasagerilor care au cel puțin 21 de ani le-a fost permis să dețină până la 28,5 grame de marijuana și până la 8 grame de marijuana concentrată, pentru consum personal. „În conformitate cu Normativul 64, Departamentul de Poliție al aeroportului din Los Angeles va îngădui pasagerilor să călătorească în interiorul Aeroportului din Los Angeles cu până la 28,5 grame de marijuana și 8 grame de marijuana concentrată”, se aratră pe site-ul aeroportului.

Cu toate acestea, pasagerilor li se atrage atenția că această permisiune se datorează relaxării legislației referitoare la consumul de marijuana de pe teritoriul Californiei, iar legile ar putea fi diferite în statele americane sau țările pe care aceștia le vizitează. Marijuana consumată în scop recreațional a fost declarată legală în California în anul 2016, prin lege organică votată la 9 noiembrie. Vânzarea propriu-zisă de cannabis, în scop personal, a început abia la 1 ianuarie 2018, conform legislației în vigoare.
 


Cu toate acestea, alte state americane interzic consumul de marijuana, ceea ce înseamnă că nu veți întâlni reglementări similare pe alte aeroporturi. „Deoarece marijuana e încă interzisă la nivel federal, nu avem niciun plan să ne revizuim politica în acest moment, nici să o schimbăm”, a declarat Emily Williams, directorul de comunicare al Aeroportului Internațional din Denver (Colorado), citat de westword.com.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies