Romania, te iubesc! a prezentat o reteta tipic romaneasca de incompetenta

Romania, te iubesc! a prezentat o reteta tipic romaneasca de incompetenta
Data publicarii: 21 Martie 2016
Data actualizare: 21 Martie 2016
Romania, te iubesc! a prezentat, duminica trecuta, o ancheta despre situatia spitalelor din Romania. In tara exista spitale gata si sectii dotate cu aparatura de ultima generatie ce ar putea trata pacienti, care acum stau inghesuiti in spitale nemodernizate si in conditii insalubre. 

Telespectatorii au putut vedea exemple din mai multe orase si au aflat informatii importante, care au fost ascunse pana acum de ochii presei. Alex Dima, corespondent special stirile PRO TV, a patruns dincolo de usile inchise si le-a aratat telespectatorilor cum se prezinta situatia in mai multe spitalele in care praful este cel mai statornic pacient. 

Reportajul a fost urmarit de aproximativ 700.000 de telespectatori pe intreg intervalul de difuzare, intre 17:59 – 18:59. Romania, te iubesc! a fost lider de audienta la nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, obtinand 4.3 puncte de rating si 13.8% share. 

In spitalul Gomoiu, la sectia Neurologie, sunt internati in fiecare luna peste 120 de copii. Alti o suta vin in fiecare luna la control. Asta pe un spatiu de doar cativa metri patrati. Sectia arata ca o cusca. Spatii mici, neaerisite, fara lumina. Sunt saloane in care copiii stau fara lumina si aer curat chiar si 3 luni de zile. Asta din cauza unei constructii lipite de geamul lor, constructie care ar trebui sa fie viitorul spital Victor Gomoiu.

O cladire inceputa cu fast electoral in 2013, care avea termenul de finalizare in februarie 2015. De mai bine 3 luni, pe santier nu se mai lucreaza pentru ca ASSMB, o institutie a statului, nu a dat bani. Directorul ASSMB a fost chemat in santier pentru a explica situatia actuala.

Nici la Falticeni situatia nu este prea roz. De 26 de ani se construieste un spital. in loc sa-l termine, edilii locului si sefii de la Bucuresti au hotarat, in anul 2007, sa transforme o parte a spitalului in bloc ANL. Saloanele au fost compartimentate in apartamente si garsoniere. Spitalul este terminat in proportie de 80% si multe echipamante zac pline de praf, iesite din garantie. in tot acest timp pacientii zac intr-un spital vechi de 150 de ani, in saloane cu 12 paturi, de multe ori cate doua persoane intr-un pat. 

In Buzau, in 2012, a fost inaugurata o maternitate ultramoderna, cu doar o saptamana inainte de alegeri. Parte din echipamente erau inchiriate, pentru a da bine in fata camerelor, iar restul erau cumparate la preturi si de 50 de ori mai mari. Pe fir a intrat DNA-ul si, de 4 ani, maternitatea sta inchisa.

Asta in conditiile in care, in tot acest timp, 10.000 de copii s-au nascut in vechea maternitate a orasului, care sta sa cada si care trebuia daramata de mult. Acum, pentru ca se apropie alegerile, in Buzau s-a lansat zvonul ca noua maternitatea va fi din nou inaugurata.

Alex Dima a prezentat situatii greu de imaginat pentru o tara ce se doreste civilizata in secolul XXI, insa toate aceste cazuri ne duc cu gandul la un singur diagnostic pentru cei responsabili: bolnavi de incompetenta. 

Duminica viitoare, de la ora 18:00, Rares Nastase pregateste un reportaj despre violenta domestica, care, in realitate, este mult mai grava decat in statistici. Romania ocupa un loc fruntas in Uniunea Europeana la capitolul violenta domestica. Cifrele arata ca o femeie e batuta la fiecare 30 de secunde in tara noastra, dar si ca trei din zece femei au fost agresate fizic sau psihic, incepand cu varsta de 15 ani. in realitate, insa, numarul lor este mult mai mare si asta pentru ca cifrele oficiale cuprind doar cazurile care ajung in atenţia autoritaţilor.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

Toate reportajele pot fi urmarite si pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!