Rusia folosește ”delfini-spioni” pentru a păzi baza navală din Marea Neagră

Rusia folosește delfini-spioni pentru a păzi baza navală din Marea Neagră
Citeste mai mult despre: delfini, Ucraina,
Data publicarii: 29 Aprilie 2022
Data actualizare: 29 Aprilie 2022
Conform unor imagini surprinse prin satelit, armata Rusiei ar folosi delfini antrenați pentru a speria scafandri inamici și a proteja baza navală din Marea Neagră. 

Fotografiile postate de US Naval Institute arată două țarcuri pentru mamiferele marine care au fost mutate în portul Sevastopol cu câteva zile înainte de invazia Ucrainei, pe 24 februarie. 

Delfinii, antrenați la Crimean State Oceanarium, conform The Guardian, se pot lupta cu scanfandri inamici folosind pistoale și cuțite atașate de cap.

Uniunea Sovietică a început să antreneze delfini în Sevastopol acum aproape 50 de ani, pentru o mulțime de scopuri, inclusiv să realizeze misiuni de amplasarea a bombelor pe nave şi de atacare a scafandrilor cu ajutorul armelor ce erau ataşate de capul lor.

După ce s-a desființat, programul de antrenament pentru delfini a ajuns sub răspunderea forțelor marine din Ucraina. Delfinii-spioni au fost capturaţi de ruşi în 2014, atunci când a fost anexată Crimeea. 

Boris Babin, reprezentantul guvernamental ucrainean al Cremeei, a declarat la acea vreme că delfinii au murit în urma refuzului de a mânca hrana furnizată de ”invadatorii ruşi”. ”Povestea legată de aceşti delfini este extrem de tristă,” a declarat Babin. Reprezentanţii Kievului susţin că au fost informaţi recent cu privire la moartea animalelor şi susţin că pierderile au fost rezultate de ”greva foamei”. ”Delfinii antrenaţi de forţele navale ucrainene comunicau cu antrenorii lor prin intermediul unor fluiere speciale. Ruşii au obţinut aceste fluiere şi celelalte echipamente speciale, însă animalele au refuzat să coopereze şi să se hrănească,” a declarat Babin. 

Conform lui Babin, delfinii capturaţi au dat dovadă de patriotism faţă de ţara lor. ”Mulţi soldaţi ucraineni au fost mult mai puţin loiali decât aceste animale,” a declarat Babin. 

Foto: maxar
 

Share în bucate cu Alex Petricean - Arpazotto
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!