A opta medalie pentru Romania. Sandra Izbasa, AUR la sarituri la Jocurile Olimpice

A opta medalie pentru Romania. Sandra Izbasa, AUR la sarituri la Jocurile Olimpice
Citeste mai mult despre: Sandra Izbasa, Jocurile Olimpice din 2012,
Data publicarii: 05 August 2012
Data actualizare: 06 August 2012
Gimnasta Sandra Izbasa a castigat, duminica, medalia de aur, in finala la sarituri, a opta pentru delegatia Romaniei, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Izbasa a fost notata in finala cu 15.383 la prima saritura si cu 15.000, la acea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obtinut medalia de aur, care este a opta pentru Romania la actuala editie a JO.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) si Maria Paseka (Rusia, 15.050). Sportiva canadiana Elisabeth Black, care a fost notata cu 0.000 la prima incercare, din cauza aterizarii pe burta, s-a accidentat si nu a mai putut efectua a doua saritura.

 

Gimnasta romana a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, in competitia pe echipe.

 

Celelalte finale individuale cu romance la start sunt: sol (Catalina Ponor si Sandra Izbasa) si barna (Catalina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marti.

Tot duminica, la masculin, Flavius Koczi s-a clasat pe locul 7 in finala de la sol. El va mai reprezenta Romania in finala de la sarituri, programata luni.

 

Dupa noua zile ale competitiei olimpice, Romania are opt medalii (2-4-2), cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sol); argint - Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere) si echipa masculina de sabie; bronz - echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).

MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies