Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalul provocat de Serena Williams

Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalul provocat de Serena Williams
Citeste mai mult despre: Simona Halep, Serena Williams,
Data: 10 Septembrie 2018
Într-un editorial apărut într-o publicaţie americană, decizia de a interzice (deja celebrul) costum negru al Serenei Williams la Roland Garros este pusă pe seama rasismului, ţinutele Simonei Halep fiind folosite pe post de contra-argument.

Jurnaliștii de la publicația The Daily Iowan îi acuză pe francezi de rasism și o folosesc pe Simona ca exemplu. Într-un editorial americanii spun că nu înțeleg de ce Serena nu are voie să își poarte costumul negru, de vreme ce acesta acoperă o zonă mai mare decât costumele lui Halep. 

Editorialul îi acuză, de asemenea, pe organizatorii francezi de rasism și sexism. Totodată, jurnaliștii americani susțin în editorialul respectiv că interdicția aplicată Serenei e un abuz și o dau, din nou, exemplu pe Halep.

Fiecare jucătoare de tenis ar trebui să fie liberă să poată alege ce vrea să poarte pe teren pentru că asta o poate ajuta, uneori, să aibă o performanță mai bună, concluzionează americanii.

Foto: Costumul purtat de Serena 

Potrivit spuselor Serenei, costumul ei a fost creat special pentru ea de Nike cu scopul de a împiedica formarea cheagurilor de sânge, o problemă cu care Williams s-ar fi confruntat după sarcină. 

Poți citit editorialul americanilor AICI.

FULLSCREEN
Simona Halep, prinsă fără voia ei în scandalul ținutelor Serenei Williams
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO