Soții Ionuț și Sorana Rotundu, declarați nevinovați de maltratarea propriului copil în Danemarca

Soții Ionuț și Sorana Rotundu, declarați nevinovați de maltratarea propriului copil în Danemarca
FOTO: Rotundu Sorana Facebook
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Ianuarie 2023
Data actualizare: 29 Ianuarie 2023
După două luni petrecute în arest și despărțiți de bebelușul lor, Ionuț și Sorana Rotundu au fost eliberați. Autoritățile daneze au recunoscut că au greșit când i-au acuzat pe cei doi de maltratarea propriului lor copil și și-au cerut scuze. 

Ionuț și Sorana Rotundu, doi români stabiliți în Danemarca, au ajuns în arest în februarie 2022, după ce autoritățile de acolo i-au acuzat de abuzarea propriului copil. Bebelușul, diagnosticat cu leziuni cerebrale, ar fi fost victima corecțiilor fizice aplicate de propriii părinți. 

Aceștia au negat categoric acuzațiile autorităților, însă nu au putut împiedica pierderea copilului, care a fost preluat de stat și încredințat unei alte familii. Cei doi soți români au fost plasați în arest pe durata anchetei, care s-a finalizat recent.

Ulterior, la intervenția autorităților române, bebelușul a fost adus în România și încredințat bunicilor materni din Vaslui.

Imagini impresionante cu sosirea celui mic în țară au fost postate pe rețelele sociale.

Ionuț și Sorana Rotundu au fost declarați nevinovați de maltratarea copilului lor de o lună și eliberați din arest. Anunțul a fost făcut pe rețelele sociale de deputatul Robert Sighiartău.

Sorana și Ionuț au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform faptului că sunt NEVINOVAȚI de toate acuzațiile care li s-au adus. Din nefericire, Mati a stat 6 luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare 2 luni, pe nedrept.

Adevărul, în final, învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această dramă. Și nu e singura”, a scris acesta pe Facebook.

Prima reacție a Soranei Rotundu, după reîntregirea familiei

Sorana Rotundu a povestit tot calvarul prin care a trecut familia sa într-un interviu acordat publicației daneze Ekstra Bladet. Acolo dezvăluia că nu a renunțat nicio clipă la luptă pentru fiul ei, pe care nu l-ar agresa niciodată. Cât timp a fost la închisoare, Sorana Rotundu a muncit în detenție pentru a-și putea procura bunuri de igienă personală. 

Ulterior, Sorana a scris pe Facebook că Dumnezeu a fost cel care i-a ajutat, pe ea și pe soțul ei, să-și demonstreze nevinovăția.

Lupta a fost grea, dar biruința este pe măsură! Suntem mulțumitori Tatălui că a fost de partea noastră și că ne putem bucura de minunea noastră, Mathias care ne luminează fiecare zi!

Mulțumim tuturor celor care au simțit alături de noi, s-au rugat, au plâns și s-au bucurat de biruința pe care Dumnezeu a adus-o în viețile noastre.

Domnul mare e, puternic și tare. Nimic nu-i prea greu pentru El”, a scris mămica pe contul ei de socializare. Drama soților Rotundu amintește de cazul familiei Bodnariu.

Mathias a fost născut pe 26 decembrie 2021 și a fost internat pe 31 ianuarie 2022, la Spitalul Universitar Odense. Medicii i-au suspectat pe părinți că i-au provocat ceea ce se cheamă sindromul bebelușului scuturat.

După sesizarea făcută de spital, cei doi părinți au fost ținuți în arest timp de două luni, fiind eliberați pe 29 martie 2022. Dar ancheta a continuat după această dată, iar ei n-au avut acces la propriul copil.

Fotografii: Facebook Sorana Rotundu

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!