STUDIU: Un nou tratament impotriva acneei, sub forma unei spume antibiotice, testat cu succes

STUDIU: Un nou tratament impotriva acneei, sub forma unei spume antibiotice, testat cu succes
Data: 01 Octombrie 2014
O spuma care contine o concentratie slaba de antibiotic ar putea fi folosita drept tratament pentru acnee, dupa ce un test clinic efectuat asupra a 150 de pacienti a dat rezultate promitatoare.

Tratamentul este administrat prin aplicarea spumei pe piele si masarea usoara a acesteia, iar in urma testelelor efectuate asupra celor 150 de pacienti medicii au observat o reducere a numarului de cosuri cu circa 72%, pe o perioada de trei luni, potrivit dailymail.co.uk.

Spuma contine o substanta antibiotica, minociclina, un medicament care este folosit de mult timp ca tratament pentru acnee, dar sub forma de pastile si cu efecte secundare majore, cum ar fi ameteli, greata si diaree.

Avantajul noii spume cu minociclina, numita FMX101, este ca substanta activa nu mai trebuie sa fie filtrata de organism inainte de a ajunge la locul infectiei provocate de bacteriile care produc acneea, iar efectele secundare ale minociclinei pot fi astfel mult reduse.

Niciunul dintre cei 150 de pacienti care au folosit tratamentul in timpul testelor clinice nu a raportat efecte secundare majore. Medicii spun ca noul tratament ar putea fi aprobat pentru utilizare obisnuita si pus in vanzare in decurs de doi ani.

Minociclina functioneaza impotriva acneei omorand bacteriile care produc infectia. Acneea afecteaza opt din zece adolescenti si mai mult de jumatate dintre femeile de peste 25 de ani. Schimbarile hormonale prin care trece organismul duc la producerea in exces de sebum, o substanta uleioasa secretata de glandele sebacee din piele.

Citeste mai multe pe Mediafax
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO