Top 6 cele mai ciudate legi din lume!

Top 6 cele mai ciudate legi din lume!
Citeste mai mult despre: lume, ciudate, legi,
Data publicarii: 19 August 2010
Data actualizare: 19 August 2010
Majoritatea legilor sunt facut impotriva celor celor care isi atribuie obiecte ce nu le apartin. Mai jos puteti afla unele dintre cele mai excentrice legi din lume ce cu siguranta iti vor starni rasul!

1. Gandeste-te inainte de a mesteca
In singapore guma de mestecat este interzisa. Acesta regula a fost introdusa din cauza dificultatii cu care se curata guma de mestecat din locurile publice.

2. Farurile aprinse
Conducatorii auto din Danemarca sunt obligati sa mearga cu farurile aprinse. Poate crezi ca aceasta lege se aplica doar noaptea, dar nu este facut in special pentru a fi aplicata pe ziua. Cine nu respecta legea risca o amenda de 100 de dolari. Studiile au aratat ca acest lucru a ajutat foarte mult, iar multe accidente rutiere au fost evitate in Danemarca.

3. Copiatul se pedepseste cu inchisoarea

In Bangladesh, tinerii mai mari de 15 ani pot fi bagati in inchisoare daca copiaza la examenele de absolvire. In fiecare an guvernul atrage atentia asupra acestui lucru si face o campanie masinva sustinuta de mass-media pentru a opri inselaciunea.

4. Pastreaza monedele
Exista o lege in Canada care  interzice consumatorilor sa plateasca sume nerezonabile doar in monede. Asta inseamna ca nu puteti plati un singur element doar in monede mai ales daca este o suma mai mare de 10 dolari.

5. Fara pantaloni, in Franta
In Franta exista si acum o lege care interzice femeilor sa poarte pantaloni. Legea dateaza din anul 1800, iar in 1892 li s-a dat voie femeilor sa poarte pantaloni cand calaresc si peste cativa ani cand merg pe bicicleta.

6. Fara placinta in Marea Britanie
In Marea Britanie este ilegal sa consumi placinta in ziua de Craciun. Aceasta este una dintre legile foarte vechi si este in ultimul timp, foarte rar pusa in aplicare. 


 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies