Vacanta la Cernobil sau in Orasul interzis din Japonia.Topul destinatiilor din orasele fantoma ale lumii

Vacanta la Cernobil sau in Orasul interzis din Japonia.Topul destinatiilor din orasele fantoma ale lumii
Citeste mai mult despre: Cernobil, Japonia, turism,
Data publicarii: 31 Martie 2011
Data actualizare: 31 Martie 2011
Daca vrei sa-ti petreci vacanta intr-un mod cu totul si cu totul iesit din comun, trebuie sa vizitezi asa numitele orasele-fantoma ale lumii. Poti incerca destinatii precum renumitul Cernobil, unde a avut loc accidentul nuclear in urma cu 25 de ani, insula interzisa din Japonia sau orasul parasit din Cipru. Toate sunt pe lista de vacante propuse de agentiile de turism.

Orasul-fantoma Kolmanskop din Namibia este unul "fierbinte" la propriu. Si asta pentru ca orasul aflat la cativa kilometri de portul Luderitz este acum acoperit complet de nisip. In 1908, situatia era exact invers: era un oras al diamantelor la propriu, fiind un rai al cautatorilor de diamante, care avea cazinou, colegiu si spital. Insa, in anii 50, el a ramas pustiu dupa ce vanzarile de diamante au scazut si meseria nu a mai prezentat interes pentru locuitorii orasului care au preferat sa-l paraseasca la propriu, potrivit celor de la oddee.com, care au intocmit topul celor 10 orase-fantoma.

Orasul Pripyat din Ucraina poate nu iti spune nimic la prima vedere, insa este chiar locul unde a fost amplasata centrala de la Cernobil care a cauzat moartea a mii de oameni. Norii radioactivi au facut ca peste 50.000 de persoane sa fie evacuate in 1986, iar legenda dezastrului de atunci domina si acum zona. Marturie stau miile de resturi de cabluri si bucati din beton sau metal imprastiate in zona. Insa cum din suferinta unor oameni afaceristii fac un business profitabil, iata ca poti chiar sa vizitezi locul, asta daca te incumeti.

Citeste mai mult pe incont.ro!

 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies