Decizie legală în cazul peliculei "Shape of Water". Ce au decis judecătorii

Decizie legală în cazul peliculei Shape of Water . Ce au decis judecătorii
Citeste mai mult despre: shape of water,
Autor: Redactia
Data publicarii: 26 Iulie 2018
Data actualizare: 26 Iulie 2018
Subiectul lungmetrajului ,,Shape of Water”, premiat cu patru Oscaruri, nu e copiat, a decis instanța.

Lungmetrajul a fost supus  încă de la premiera în cinematografe acuzațiilor de plagiat. Mai precis, regizorul Guillermo del Toro a fost acuzat că a copiat subiectul peliculei din piesa ,,Let Me Hear You Whisper”, apărută în 1969 și semnată de Paul Zindel.

Acuzația a fost formulată în luna februarie de fiul dramaturgului, care i-a chemat în instanță pe Del Toro, compania Fox Searchlight și pe producătorul asociat Daniel Kraus. 

În decizia sa, judecătorul Percy Anderson a susținut că peliculele au în comun ,,o premisă de bază”, dar a respins ideea că tema e atât de particulară încât să devină subiectul unui proces de copyright. 

Paul Zindel, care a murit în 2003, la vârsta de 66 de ani, este cunoscut mai ales pentru piesa „Efectul razelor gamma asupra anemonelor", care a și primit premiul Pulitzer în 1971 şi a fost ecranizată în 1972 de Paul Newan.

Del Toro a declarat în februarie că nu a auzit niciodată de piesa lui Zindel şi că producătorul american Daniel Kraus a fost cel care i-a prezentat ideea filmului în 2011.

"The Shape of Water" a fost scris şi regizat de Guillermo del Toro şi are în distribuţie actori precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones și Michael Stuhlbarg.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies