„Spitale cu ceas” – un reportaj realizat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!

Spitale cu ceas ndash; un reportaj realizat de Rareș Năstase, duminică, la România, te iubesc!
Data publicarii: 26 Noiembrie 2021
Data actualizare: 26 Noiembrie 2021
Pandemia scoate la iveală nu doar lipsurile din spitalele românești, ci și cele mai elementare măsuri de siguranță, obligatorii pentru protecția pacienților și personalului medical. 

Concret, pandemia a surprins unitățile medicale fără autorizații de securitate la incendiu, asta chiar și în spațiile modernizate. Dar și fără sisteme de detectare și avertizare, precum și cu multe alte deficiențe care țin de căile de evacuare, în cazul unui incident nefericit. 

Clădiri vechi. Soluții improvizate. Riscuri ignorate. Spitale cu ceas – un reportaj de Rareș Năstase, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Copleșite de numărul tot mai mare de români infectați cu coronavirus, unitățile medicale, cele mai multe aflate în clădiri vechi și ponosite, caută soluții disperate ca să îi poată primi pe toți. Iar asta presupune riscuri mari, de cele mai multe ori, ignorate. Securitatea la incendiu, peste care se trece cu vederea de trei decenii, începe să își arate o față urâtă în spitalele românești, care devin practic… o bombă cu ceas”, a spus Rareș Năstase.

Într-un domeniu în care nu e loc de întors se fac compromisuri, mai ales în pandemie. Medicii se ocupă de îngrijirea bolnavilor în spitale care nu au suficiente paturi. Soluții sunt puține și... riscante. Oamenii sunt cei care suferă și ard de vii sau se sting asfixiați, în locurile în care ar trebui salvați.

Nu ratați duminică, de la 18:00, o nouă ediție a emisiunii România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită, în avans, pe VOYO.
 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!