„Viitor de viță veche”, un reportaj de Paul Angelescu la România, te iubesc!

Viitor de viță veche , un reportaj de Paul Angelescu la România, te iubesc!
Paul Angelescu - România, te iubesc!
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 15 Octombrie 2021
Data actualizare: 15 Octombrie 2021
România este în top 5 în Uniunea Europeană la suprafața cultivată de viță de vie, cu peste 180.000 de hectare.  După 2007 s-a produs schimbarea majoră - zeci de mii de hectare au fost replantate cu vie nouă, s-au ridicat crame moderne, au venit specialiști și investitori străini, iar vinurile românești au început să câștige zeci de medalii la competițiile internaționale.

Într-o industrie cu tradiție, ei au modernizat. Vinul românesc se face remarcat. Viitor de viță veche, un reportaj de Paul Angelescu duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Duminică vă arătăm un labirint subteran de 3 kilometri, săpat în rocă vulcanică, unde se face șampanie după metodele tradiționale din Franța. Apoi mergem într-o podgorie cu vie veche de 100 de ani. Și într-un sat în care, de sute de ani, fiecare gospodărie are propria cramă săpată în deal.

Aflăm de la doi tineri antreprenori cum începi de la zero, cu ajutorul fondurilor europene, o mică afacere în domeniul viticol. Și îl cunoștem pe oenologul român care a produs vinul oficial al campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud. Mergem și pe malurile Dunării să aflăm cum a reușit o cramă să atragă aproape 15.000 de vizitatori într-un singur an”, a spus Paul Angelescu.

În ultimii 5 ani, în România, numărul cramelor a crescut cu 25%. Cum arată o parte dintre ele aflăm duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies