• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Zitamine, afacerea cu vitamine și suplimente alimentare pe bază de abonament. Cum funcționează

VIDEO Zitamine, afacerea cu vitamine și suplimente alimentare pe bază de abonament. Cum funcționează

Marina Roșu, Emanuel Dincă, Bilyana Beșleagă sunt cofondatori ai brandului Zitamine, un concept nou pentru Europa de Est inspirat din obiceiurile de consum ale oamenilor.

Românii, la fel ca mulți semeni, consumă medicamente după ureche, unele care are trebui recomandate doar de specialiști. Automedicația și autodiagnosticarea sunt două „păcate” ale noastre, greu combătute de medici. 

Plecând de la această realitate, cei trei au lansat primul serviciu de nutriție personalizată din Europa de Est, care propune un pachet cu suplimente, vitamine și minerale la un preț mai mic decât în farmacii.

Pe baza unor recomandări realizate de medici și farmaciști, antreprenorii au creat un algoritm, pe site-ul lor, care generează o recomandare persoanlizată de vitamine și suplimente alimentare, astfel încât oamenii să nu mai ia pastile după ureche. 

La Imperiul Leilor au venit ca să obțină bani pentru a achiziționa un echipament automat de ambalat cutiile cu vitamine și suplimente, generate în urma recomandării algoritmului creat de ei. Un astfel de pachet cu suplimente costă, în medie, 80 de lei.

Afacere înfloritoare în SUA

Modelul de afacere este foarte popular în SUA, spune Sebastian Dobrincu. Tânărul a și investit într-un business similar peste Ocean, deci cunoaște totul despre acest tip de serviciu.

Problema în SUA e că cei de acolo au nevoie de expertiza unui medic pentru a putea crea pachete personalizate de medicamente. Zitamine a evitat această situație prin faptul că nu creează decât pachete de vitamine și suplimente, care se pot lua și fără rețetă.

Până acum, antrerenorii au investit 300.000 de euro, cifră care i-a mulțumit pe investitori. Ei s-au întrecut în oferte.

Dr. Wargha Enayati, care activează cumva în domeniu, a fost primul interesat de a se asocia cu ei. Dragoș Petrescu a văzut și el profit în această afacere, la fel și Sebastian Dobrincu. Dan Șucu a fost de acord să se asocieze cu Dobrincu.

În final, antreprenorii l-au ales pe Dr. Wargha Enayati, care le-a oferit 75.000 de euro ca aport de capital și 100.000 de euro sub formă de împrumut, pentru 30% din afacerea lor.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni