Mihaela Bilic, despre dieta vegană versus proteina animală

Vegetarianismul este practica unei diete ce exclude toate produsele animale, printre care mezelurile, peștele, stridiile, crustaceele și alte produse obținute din carne.

Dietele vegetariene sunt de mai multe tipuri, au reguli și principii distincte și rămâne la alegerea fiecăria dacă le pune în practică. Vegetarienii mănâncă ouă și produse lactate, iar veganii nu consumă niciun produs de origine animală. 

Numerosi oameni de stiinta considera ca regimul vegetarian este o alegere sanatoasa, deoarece este mai sarac in colesterol, grasimi saturate si zahar, contribuind la prevenirea bolilor de inima si a diabetului de 2. De cealaltă parte, există specialiști care spun că nu e un regim potrivit pentru că lipsește corpul de mulți nutrienți. 

​La Măruță, Mihaela Bilic a vorbit despre dieta vegană VS proteina animală. Susține că oricine poate alege orice variantă de alimentație, atâta timp cât își face analizele și își monitorizează starea de sănătate. La  discuție au participat și Rox, care este vegetariană de la 15 ani și are chiar o pisică vegetariană, Ioana Ginghină, care a fost vegetariană și a renunțat și Alice, care este mai degrabă pro alimentație ce conține proteină animală. 

Vezi informații importante în video atașat 

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni