• Emisiuni
  • La Măruță
  • Cum arată și ce poveste absolut impresionantă de viață are cel mai în vârstă student din România

Cum arată și ce poveste absolut impresionantă de viață are cel mai în vârstă student din România

La Măruță a venit Aurel Voicu, un domn respectabil care are 89 de ani și tocmai a absolvit masteratul. Cu o restanță, ce-i drept.

​Aurel Voicu, cel mai vârstnic student din România, fost primar și viceprimar timp de 12 ani în orașul Cugir. A împlinit 89 de ani pe 17 iunie 2024. 

A absolvit masteratul la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Albă Iulia, la Facultatea de Istorie. Domeniul ales este "Cercetarea, conservarea și valorificarea patrimoniului istoric", unde a început, în 2022, alături de 16 colegi. A avut pe 5 iulie disertația. 
Aurel Voicu: M-am dus la toate cursurile doi ani. Am avut o restanță în primul an, a fost o nepotrivire, ba nu m-am outut întâlni cu profesorul, ba nu am înțeles eu cum să mă prezint.

Inginerul Aurel Voicu a lucrat întreaga să viață profesională în cadrul uzinei mecanice din oraș, din 1968 și până în 1995. După pensionare a fost primar și viceprimar al orașului timp de 12 ani. 
La finalul carierei politice, s-a dedicat realizării unui muzeu. Pentru a colabora legal cu instituția culturală și pentru a aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei necesare dezideratului, a decis să se înscrie la masterat.
Pentru a putea urmări și participa la cursuri, Aurel Voicu a fost nevoit să învețe să lucreze pe calculator, asta în condițiile în care 90 la sută din cursuri au fost exclusiv online. Are un băiat și o fată, iar când și-a dat seama că e văzut de tot orașul Cugir s-a emoționat.

Vezi un video impresionant 

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni