Doctorul Marius Sava, cele zece legi ale somnului

Pentru că spune că eficiența unei persoane depinde enorm de modul în care a dormit în noaptea precendentă, Marius Sava a arătat La Măruță ce înseamnă somn prost și somn benefic.

Mai mult, a spus și care sunt pozițiile recomandate pentru somn. În prima fotografie din acest articol este o poziție de somn recomandată, iar în a doua una greșită din toate punctele de vedere, deși e abordată de foarte multe persoane.

Marius Sava: "Inclusiv eu dorm așa, dar mă doare spatele. Dacă dormi așa, îți afectează coloana."

Vezi video atașat cu informații extrem de utile -inclusiv o melodie recomandată pentru inducerea somnului - Weightless - Marconi Union.


Marius Sava: " Trebuie să dormim și să ne trezim la aceeași oră, plus minus o jumătate de oră. (...) Cantitatea recomandată de cafea e 600 de mililitri de cafea, dar aia lungă, nu espresso care îți ajunge. Și dacă bei după ora 14 cafea, intervine la somn și e o problemă. (...) E mai bine să fie mai frig decât cald, pentru că de fapt corpul se luptă să te răcească. Dar dormim mai bine după dușul cald pentru că dușul cald te răcește."

​Marius Sava a mai discutat despre somn și în trecut La Măruță  și a făcut chiar și un experiment.

Dr. Marius Sava: Știați că somnul redus are efect, dar știați că și cel peste măsură e nociv. Sunt afecțiuni care induc somnul. Narcolepsie de exemplu. Adorm dintr-o dată și se trezesc ca și cum nu s-ar întâmpla nimic. Din păcate e o dizabilitate.

FOTO: Captură La Măruță

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni