Medicul Adrian Marinescu, despre pericolul ploșnițelor

Cât de gravă este situația legată de ploșnițe? Cât de periculoase sunt aceste ploșnițe? Cât de îngrijorați ar trebui să fie părinții din București cu privire la școlile la care își duc copiii?

Aflăm răspunsurile de la doctorul Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, care a venit La Măruță, dar și de la un reprezentant al Primăriei Generale a Municipiului București.

Potrivit titlurilor din ziare, ploșnițele încep să cotropească Bucureștiul. Sunt tot mai prezente în instituțiile publice și private, dar și în locuințele oamenilor. De pildă, toate școlile din Sectorul 5 au fost închise luni ca să fie aerisite, după ce, la sfârșitul săptămânii, au avut loc dezinsecții pentru stârpirea acestor insecte.

În ultimele zile, 55 de școli și grădinițe din Sectorul 5 au trecut printr-un amplu proces de dezinsecție, după ce în două instituții de învățământ au fost găsite ploșnițe.

Medicul a declarat La Măruță:

Dr. Adrian Marinescu: Nu ne omoară, nu există dovezi că ar transmite ceva grav. Într-adevăr, pun probleme când există reacții alergice. (...) Trebuie să previi apariția ploșnițelor, e mai greu sa scapi. (...) Poți să le aduci pe haine de undeva, pot să apară și unde e mobilă veche. 

Ce spune medicul legat și de rujeolă și rubeloră. dar și cum comentează un reprezentant al Primăriei Generale a Municipiului București, vedeți în video atașat 

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni