Dan Vodnar, despre produsele lactate, între mituri și adevăr

Prof. Univ. Dr. Dan Vodnar, profesor de gastronomie moleculară și biotehnologii alimentare, unul din cei 2% oameni de știință din lume, a vorbit în emisiune despre produsele lactate.

​Laptele, între mit și realitate. E bine să îl consumăm? Cât și cum? Ce efecte are asupra sănătății? Cum deosebim o brînză naturală de una artificială? Cum facem iaurt în casă? Profesorul universitar doctor Dan Vodnar a venit La Măruță cu răspunsuri despre toate tipurile de produse lactate, de la unt la brînză, și de la smântână la iaurt.

Vezi video atașat

Iată câteva sfaturi valoroase:

-iaurtul e mai sănătos pentru cei care au intoleranță la lactoză; pentru cei care nu au intoleranță, e ok și laptele;

-laptele e potrivit dacă nu sunt probleme de intoleranță;

-cei cu intoleranță la lactoză pot mânca doar brânză maturată, adică brânză veche, nu mozzarella sau altele de acest tip;

-există anumite categorii de antibiotice, medicamente pentru tiroidă și medicamente pentru lipsa de fier care nu se iau cu lapte sau produse lactate, cel puțin nu în același interval orar;

FOTO: CAPTURĂ LA MĂRUȚĂ

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni