• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!: „Sute de mii de copii sunt condamnați la sărăcia care se naște din lipsă de educație”

Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!: „Sute de mii de copii sunt condamnați la sărăcia care se naște din lipsă de educație”

Paula Herlo, duminică, la România, te iubesc!: „Sute de mii de copii sunt condamnați la sărăcia care se naște din lipsă de educație”

Reforme de poveste. Elevi de sacrificiu. Profesori de decor și oameni care încearcă imposibilul – Educația uitată, o anchetă semnată de Paula Herlo, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Avem 11.000 de școli, 300 de mii de angajați în sistemul de învățământ și 2.9 milioane de elevi, însă de 33 de ani, sistemul educațional are restanțe. În învățământ sunt profesori nemulțumiți și generații de elevi care nu se simt auzite.

„România postdecembristă a fost o demonstrație a guvernanților despre cum să-ți bați joc de un domeniu care îți scrie viitorul: educația. Greva profesorilor de anul acesta ne-a arătat că dacă nu facem o schimbare rapidă în privința finanțării ca să investim în cadrele didactice de la clasă, sute de mii de copii sunt condamnați la sărăcia care se naște din lipsă de educație”, a spus Paula Herlo.

Repercusiunile se văd în rezultatele elevilor: doar trei sferturi dintre absolvenții de clasa a 8-a au luat peste nota cinci la finalul ciclului de învățământ, iar în mediul rural, 40% n-au trecut examenul, iar 31% au medii sub 7. Patru mii de cadre didactice din sistem sunt necalificate, iar la examenul de titularizare mai puțin de jumătate au luat peste 7.

Cum arată situația la fața locului vedem duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi vizionată și pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni