• Emisiuni
  • Romania, te iubesc!
  • Centrele de recuperare sunt pline de nepăsare – o anchetă semnată de Alex Dima, duminica aceasta, la România, te iubesc!

Centrele de recuperare sunt pline de nepăsare – o anchetă semnată de Alex Dima, duminica aceasta, la România, te iubesc!

Centrele de recuperare sunt pline de nepăsare – o anchetă semnată de Alex Dima, duminica aceasta, la România, te iubesc!

În loc să ajutăm, ignorăm! Duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!, Alex Dima ajunge în câteva centre de recuperare fizică și psihică din țară și ne va prezența situația de la fața locului, prin intermediul anchetei: Recuperare fără scăpare.

Chiar dacă nu ducem lipsă de specialiști care îi pot ajuta pe oameni, nu există condiții în care să se poată desfășura ședințele de tratament. De echipament, nici nu se pune problema, iar autoritățile găsesc scuze.

Institutul Național de Expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă se află într-o clădire din care bucăți de pereți se prăbușesc. Aproape 6 mii de pacienți sunt internați, în fiecare an, aici. Pentru recuperarea lor, locul e dotat cu bazine de înot care n-au fost gândite, însă, și cu rampă de acces. Așa că stau acoperite cu placaj de aproape 20 de ani.

Într-o altă încăpere, regăsim alt bazin înconjurat de un zid înalt, fără rampa. În sala de kineto, aparatele sunt de la începutul anilor 2000. Unele sunt doar de decor, scoase din uz.

„Statul și funcționarii lui încă își bat joc de oamenii aflați în suferință. Fie că vorbim de reabilitarea consumatorilor de droguri sau de recuperarea persoanelor rănite la locul de muncă sau cu alte suferințe. Această realitate își are rădăcina în nepăsarea celor care s-au perindat pe la conducerea ministerelor și guvernului. Oameni fără viziune și empatie”, a spus Alex Dima.

Într-un raport al Curții de Conturi, din toamna anului trecut, se atrage atenția că statul român a aruncat aiurea bani, de-a lungul anilor, în centrele pentru comunități terapeutice.

Cum arată centrele de recuperare în care a ajuns Alex Dima vedem duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită și pe VOYO.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Romania, te iubesc!

Articole pentru emisiune Romania, te iubesc!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni