Insignia GS, tehnologie germană pentru toți

Insignia GS, tehnologie germană pentru toți

Dacă vrei un echilibru perfect între siguranță și preț de achiziție, atunci, cel mai probabil, vei cumpăra un model Opel. 

Unul dintre modelele care oferă o multitudine de tehnologii, cea mai bună tracțiune intergrală din segment, un design elegant și o conectivitate de ultimă generație este vârful de gamă Opel, Insignia GS.

Insignia este un model căutat în Europa, cifrele de vânzări atestând calitățile mașinii. Succesul este datorat îmbinării perfecte dintre designul atractiv, motorizările performante și tehnologiile de ultimă generație, disponibile de obicei la modele premium. Nu am identificat un alt competitor din clasă care să se poată lăuda cu o paletă atât de largă de funcțiuni inteligente, menite să aducă un grad ridicat de siguranță și confort în habitaclu, la prețurile propuse de Opel. Noul Insignia Grand Sport vine cu atâtea noutăți încât nici nu știi cu care să începi. De ales, le-ai alege pe toate.

Noul vârf de lance al celor de la Opel, Insignia GS, a fost inspirat de prototipul Monza Concept. Misiunea celor de la Opel este ca noul model să arate la fel de elegant și de atletic ca și prototipul futurist, pastrând totodată un preț accesibil. Tehnologiile propuse de marca germană pentru acest model merită atenția celor interesați să cumpere un model de clasă D și vă veți convinge imediat ce le vom explica pe cele mai importante.

Sistem de iluminare revoluționar (opțional). IntelliLux LED este noul sistem de iluminare al constructorului german, care oferă faruri adaptive cu o matrice de 32 de leduri. Acesta face ca șofatul pe timp de noapte să fie mai sigur și mai relaxant, iluminarea fiind adaptată în funcție de condițiile din trafic. Iluminarea în viraje are menirea de a combate așa-numitele „găuri negre”, iar riscul de a-i incomoda pe ceilalați șoferi a fost eliminat. Acest lucru e posibil datorită faptului că farurile IntelliLux LED cu fază lungă reduc automat luminozitatea în apropierea altor autovehicule. Atunci când e activat, faza lungă e pornită la viteze mai mari de 50 km/h și oprită automat la viteze mai mici de 35 km/h.

FlexRide, performanță personalizată (opțional). Cum îi spune și numele, sistemul electronic de control al șasiului îți oferă șansa de a-ți alege tipul de călătorie pe care vrei să-l ai. Prin apăsarea unui buton, FlexRide adaptează sensibilitatea diferitelor sisteme la condițiile de drum, dar și la stilul tău de șofat. Comutat în modul Sport, sistemul sporește aderența și oferă o experiență de conducere dinamică. Modulul Tour face amortizoarele mai flexibile și asigură o conducere relaxată. Modulul Standard adaptează toate sistemele (inclusiv volanul, accelerația, transmisia automată și controlul tracțiunii) la stilul fiecăruia.

Camera video de 360° include patru camere individuale, câte una pe fiecare parte a autovehiculului, oferind o perspectivă panoramică de 360 de grade și facilitând astfel manevrele pentru parcare și la viteze reduse. (opțional)

Avertizarea privind traficul din spate. Sistemul utilizează senzorii radar din bara de protecție spate pentru a detecta obiecte aflate la o distanță de până la 20 m și la 90 de grade față de partea stângă sau dreaptă din spate în momentul deplasării în marșarier pentru ieșirea dintr-un loc de parcare. (opțional)

Tempomat automat (opțional). Menține viteza dorită de șofer (între 30 și 160 km/h) și frânează sau accelerează automat pentru a păstra distanța față de autovehiculul din față, setată în prealabil. În acest fel, riscul de coliziune cu un autovehicul din față se reduce la zero, iar șofatul devine o activitate mai relaxantă ca niciodată.

Tracțiune integrală adaptivă (opțional). E o premieră la Opel ca un model al său să fie dotat cu un sistem inteligent de tracțiune integarală cu vectorizarea cuplului. Acest lucru înseamnă că trasmisia puterii se face către fiecare roată în mod individual. „Twinster”, cum a fost botezat sistemul, asigură o conducere uniformă și dinamică în virajele strânse și manevrabilitate sporită. Cuplul disponibil poate fi transmis până la 100% către roțile din spate sau către toate roțile, în funcție de necesitate. Niciun alt model concurent nu oferă tracțiune cu vectorizarea cuplului.



Siguranța, pe primul plan. Tehnologii de ultimă generație fac experiența de condus mult mai sigură. Frânarea automată de urgență, alerta privind unghiurile moarte din lateral, asistența pentru menținerea benzii de circualție sunt dotări opționale care ar trebui selectate cand configurati modelul dorit.

Noua generație a modelului Insignia stabilește noi standarde și în materie de confort. Cel mai bun exemplu: scaunele premium ergonomice ale noii generații certificate AGR Aktion Gesunder Rücken (Campania pentru un spate sănătos). (optional) Acestea oferă o combinație unică de reglaje electrice pentru suporturile laterale, funcţie de masaj, memorie şi ventilaţie, pe lângă numeroasele posibilități de reglare standard. Și pasagerii din spate vor beneficia de mai mult confort, datorită celor două scaune laterale disponibile și cu încălzire. În plus, parbrizul încălzit asigură rapid o vizibilitate bună în zilele reci de iarnă, iar volanul cu încălzire asigură o temperatură confortabilă pentru mâinile șoferului.

Head-up display (opțional). E un sistem de asistență pentru șofer care presupune afișarea pe parbriz a celor mai importante informații de care ai nevoie când conduci: viteza de deplasare, instrucțiuni de navigație sau avertizări legate de pericole iminente.

Transmisie automată vs. transmisie manuală. Cutia manuală cu șase trepte echipează toate modelele Insignia GS, însă motorizările 2.0 diesel (125 kW/170 CP) și 2.0 BiTurbo diesel (154 kW/210 CP) au disponibilă și varianta automată în opt trepte. Pentru un plus de rafinament, alegerea e evidentă.

Programul Opel Exclusive le va permite clienților să iasă în evidență, oferindu-le posibilitatea de a-și personaliza autovehiculul Insignia după propriile preferințe. Clienții Opel Exclusive vor putea alege dintr-o gamă largă de culori, în funcție de preferințe.


Modele disponibile

Opel Insignia GS propune șapte motorizări pe benzină și motorină și vine în trei variante de echipare.

Insignia GS Edition: de la 21.158 de euro*

Insignia GS Dynamic: de la 22.858 de euro*

Insignia GS Innovation: de le 23.008 euro*

*Prețuri de listă. În funcție de configurația aleasă și de perioada achiziției, pot fi aplicabile discounturi. Pentru o ofertă personalizată contactați distribuitorii autorizați Opel.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni