Opel Grandland X, SUV-ul german practic și confortabil

Opel Grandland X, SUV-ul german practic și confortabil

Știu la ce vă gândiți când rostiți cuvântul SUV, dar o să renunțați la prejudecăți când o să aflați ce am să vă spun despre Grandland X, SUV-ul practic și confortabil de la Opel. 

Cu acest model, nemții au dat lovitura și au demonstrat, încă o dată, că sunt capabili să prevadă viitorul, care este al mașinilor practice, spațioase și cu garda la sol mai ridicată.

În secolul utilizării raționale a resurselor, moda SUV-urilor extravagante pălește în fața modelelor practice, inteligente și cu consum redus de carburant. Este trendul pe care l-au intuit bine cei de la Opel când au proiectat Grandland X, gândit atât pentru călătorii lungi, cât și pentru deplasări în oraș.

Un SUV cu tracțiune inteligentă

IntelliGrip este echivalentul tracțiunii integrale, un sistem ingenios de control complet electronic al tracțiunii. Sistemul IntelliGrip asigură, în permanență, stabilitatea și manevrabilitatea previzibilă a autovehiculului, indiferent de tipul de suprafață pe care rulează. Printr-o simplă acționare a unui buton, șoferul poate selecta modul preferat, în funcție de aspectul carosabilului. Sistemul electronic adaptează imediat setările tracțiunii, asigurând astfel contactul optim cu suprafața de rulare, fie că e vorba de zăpadă, noroi, nisip sau carosabil ud.

IntelliGrip este o dotare opțională pentru modelul Grandland X cu tracțiune pe față, însă costul său este mult mai mic decât al unei tracțiuni 4x4. În plus, folosind acest sistem, controlul electronic al tracțiunii este mai economic decât cel obținut cu un sistem de tracțiune integrală convențional, asigurând un consum mai mic de carburant.

În a doua parte a anului 2019, Opel va oferi și o versiune electrică cu tracțiune integrală.

Tehnologii inovatoare

Ca și celelalte modele din gama Opel, Grandland X respectă filosofia brandului german, aceea de a face accesibile tehnologiile care, de regulă, se regăsesc la modelele premium. Scaunele ergonomice cu certificare AGR, volanul încălzit, scaunele față, dar și spate, cu încălzire, sisteme de siguranță de ultimă generație, sistem de iluminare adaptativă și multe altele promit un confort de care aveți mare nevoie în călătoriile lungi din această iarnă. 

Și dacă tot plănuiți călătorii la drum lung, nu vă sfiiți să luați cu voi tot ce vă trebuie fiindcă mașina asta are un spațiu de depozitare impresionant. Portbagajul de 873 litri poate fi extins cu ușurință până la 1.696 de litri prin rabatarea scaunelor din spate, astfel încât să puteți transporta tot ce vă poate fi de folos într-o vacanță. 

Opel Grandland X vine și cu niște funcții ultra-moderne pe care oamenii le caută tot mai mult în ultima perioadă. Tempomatul adaptiv cu detectarea pietonilor și frânarea automată de urgență, sistemul de detectare a somnolenței șoferului și sistemul avansat de asistență la parcare sunt doar câteva dintre atuurile acestui autovehicul. 

Motorizări eficiente

Pentru Grandland X, Opel propune motorizări turbo, eficiente, pe benzină - de 1.2 litri, cu o putere de 130 CP, sau 1.6, de 180 CP. În variantele diesel, motoarele oferite sunt 1.5 diesel, de 130 CP, și 2.0 diesel, de 177 CP.

Conform fișei tehnice, motorizările modelului Grandland X consumă în regim mixt de la 4,2 – 4,1 litri/km, pentru motorizarea 1.5 diesel de 130 CP, până la  5,0 – 4,9 litri/km pentru motorizarea 1.6 benzină, de 180 CP. Chiar dacă rareori datele oficiale ale producătorilor de autovehicule au coincis cu performanțele obținute pe drumurile din România, consumul real al lui Grandland X se apropie de cel înscris în cartea tehnică. Asta da economie! 

Modele disponibile

Opel Grandland X Selection: de la 18.700 de euro*

Opel Grandland X Enjoy: de la 19.900 de euro*

Opel Grandland X Innovation: de la 22.500 de euro*

Opel Grandland X Ultimate: de la 27.300 de euro*

*Prețuri de listă. În funcție de configurația aleasă și de perioada achiziției, pot fi aplicabile discounturi. Pentru o ofertă personalizată contactați distribuitorii autorizați Opel.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni