• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Lili Sadu: "Dacă Silviu nu era sută la sută acolo să mă ajute, probabil că relația noastră ar fi fost într-un impas destul de mare"

Lili Sadu: "Dacă Silviu nu era sută la sută acolo să mă ajute, probabil că relația noastră ar fi fost într-un impas destul de mare"

Simona Herb, psiholog de cuplu și de familie, a venit la Vorbește lumea și a discutat despre provocările pe care le au părinții atunci când vine un copil în familie. 

Gallery

Chiar Lili Sandu a afirmat la început:

​Este o bucurie extraordinară când vine un copil, însă vine cu o mulțime de provocări într-un cuplu

Psihologul a povestit:

Apare o provocare și o mare, mare schimbare. Deși ne imaginăm cum este cu copii sau cu copil, nimic nu se pregătește pentru asta. (...) Necesită un efort mare de adaptare. Și identitar ni se schimbă multe. Cel puțin în primele luni trebuie să renunțăm, în primele luni cel puțin e imposibil să nu fii doar mămică. (...) Sunt schimbări în primul rând hormonale. După hormonii de sarcină, în care ne simțim bine și arătăm bine, se taie acei hormoni și apar acele zile, noi le numim baby blues în care toate femeile intră. Nu este o stare de depresie, este de tristețe. Oboseala fizică face parte din această combinație.

Acum tații sunt mai implicați, au de-a face cu o mamă care are aceste schimbări de dispoziție. Tații sunt afectați și apoi nu mai au acces la partereră. Bărbații, fiind mai raționali și logici, au nevoie să vorbească cu copilul și poate el nu are o relație cu copilul și nici cu partenera.

Statistica arată că în primii ani se despart. Asta nu însemană că nu sunt potriviți, înseamnă că e o perioadă grea și ce ne dorim noi ca psihoterapeuți e să ceară ajutor la timp. 
Foarte, foarte important e să comunicăm ce simțim. Nu să ne dăm indicații, să spui tu fă aia. Dar să ne conectăm emoțional. Ești extenuat, nu mai poți, îmi dau seama că te simți îndepărtat ca bărbat, dar eu nu pot să fac mai mult, dar te văd... Dar acum pur și simplu nu mai am de unde să dau....

Lili Sandu a mărturisit:

În teorie suna foarte bine asta cu comunicarea. E un amalgam de stări și ți-ai dori că amăr...nu amărâtul, partenerul, să înțeleagă și să nu aștepte de la tine să spui, ne-am pus la masa rotudă, hai să vorbim! (...) Cel mai important e să nu mai așteptări mari de la soția ta. Pentru că în momentul ăla, ea nu mai este ce a fost înainte și este normal! Dă-i timp să își revină! Dacă Silviu nu era sută la sută acolo să mă ajute, probabil că relația noastră ar fi fost într-un impas destul de mare. Doar că Silviu a fost acolo și a știut, nu a trebuit să îi spun lucrurile acestea. 

Din vara anului 2015, Lili Sandu și Silviu Țolu formează un cuplu. În luna mai a anului 2019, prezentatoarea s-a logodit cu iubitul ei în Istanbul, orașul în care s-au și cunoscut. Silviu Țolu a cerut-o în căsătorie pe Lili Sandu chiar de ziua ei de naștere, iar mai apoi, în 2020, Lili a adus pe lume un băiețel. Deși cei doi au mărturisit că au trecut prin multe împreună, au depășit provocările și formează cu cuplu stabil și frumos. 

FOTO: CAPTURĂ PRO TV/ INSTAGRAM 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni