• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Nutriționistul Mario Popescu ne învață care sunt alimentele care conțin zinc: "Reglează imunitatea, dar și testosteronul"

Nutriționistul Mario Popescu ne învață care sunt alimentele care conțin zinc: "Reglează imunitatea, dar și testosteronul"

Zincul este un mineral care este vital in organismul uman.

Organismul are nevoie de zinc pentru a activă celulele T, adică limfocitele folosite de sistemul imunitar. Aceste celule nu numai că sunt responsabile pentru reglarea răspunsului imun, însă totodată atacă și celulele infectate sau canceroase, protejând organismul.

Zincul contribuie și la reglarea și producerea insulinei – hormonul care reduce nivelul de zahăr din sânge. Este un mineral vital pentru persoanele care se confruntă cu diabet de tip I și ÎI. În plus, în cazul bărbaților, zincul este esențial pentru că organismul acestora nu poate produce testosteron decât în prezența zincului.

Are efect antioxidant, ajută la pastrarea sănatatii părului, unghiilor, oaselor, pielii, la normalizarea funcțiilor cerebrale, reglarea ciclului menstrual și are multe alte beneficii.

Potrivit nutrițitonistului, se găsește cel mai mult în carne roșie.

Alte alimente care conțin zin sunt:

-creveții;

-scoici;

-linte;

-năut;

-fasole;

-caju, migdale;

-lactate;

FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni