• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Specialistul Mario Popescu ne vorbește despre fiecare pește în parte și ne spune de ce e bine să consumăm anumite specii

Specialistul Mario Popescu ne vorbește despre fiecare pește în parte și ne spune de ce e bine să consumăm anumite specii

La Vorbește lumea, nutriționistul Mario Popescu ne dă dezlegare la pește și ne spune și de ce e bine să consumăm anumite specii și de ce e indicat să evităm sau să reducem consumul altora.

Ce pește e bine să mâncăm, în ce cantități și de ce, ne explică Mario Popescu. Iată cele mai importante informații pentru fiecare specie în parte: 

Somn - are acizi grași, omega 3-6 și profil complet de aminoacizi, e recomandat să fie consumat des;

Plătică - cea mai dulce carne, dar cele mai multe oase din istorie;

Novac sau crap chinezesc, nu are un profil de nutrienți recomandabil, trebuie consumat  cu precauție;

Șalaul - are oase foarte puține și este extrem de sănătos, în special pentru copii și bătrâni; nu are grăsimi și e foarte ușor de digerat;

Crap - are o cantitate mare de Zinc, de aceea este bine să îl consumăm cu regularitate;

-e important să îl consumăm proaspăt, pentru că își pierde din proprietăți;

Scrumbie - cel mai sănătos și curat pește din Dunăre, are oase, dar se curăță ușor;

Calcan - nu are oase și e extrem de sănătos, plin de minerale și de aminoacizi;

Somon - unul dintre cele mai sănătoase sortimente;

Fructe de mare - extrem de sănătoase, dar e recomandat să fie congelate înainte de consum deoarece au o bacterie care poate să devină toxică; potrivit unor canoane religioase, pot să fie consumate și în post pentru că nu au sânge;

Păstrăv - carne ușoară, slabă, are oase, dar nu multe, se digeră foarte usor;

FOTO: CAPTURĂ VORBEȘTE LUMEA 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni