A suferit 4 ani de operații chinuitoare ca să crească 35 cm. Sacrificiile prin care a trecut pentru o viață normală

A suferit 4 ani de operații chinuitoare ca să crească 35 cm. Sacrificiile prin care a trecut pentru o viață normală
Citeste mai mult despre: nanism, operatie,
Autor: Doina Goanta
Data publicarii: 05 Noiembrie 2021
Data actualizare: 05 Noiembrie 2021
Kristen DeAndrade, în vârstă de 36 de ani, s-a născut cu o afecțiune genetică gravă – acondroplazie, cea mai frecventă formă de nanism. La numai 12 ani, a decis să fie supusă unor operații dureroase, pentru a avea o șansa la o viață normală. 

Însă decizia ei de a “crește” artificial a fost asupru criticată de alte persone care suferă de nanism, considerând-o un fel de “operație estetică”. În urma intervențiilor, Kristen, în prezent profesoară de yoga, a crescut de 115 cm la 150 cm.

“Am perceput operația ca pe un mod de a trai viața mai bine, mai funcțional, independentă, într-o lume construită pentru persoane de înălțime normală. În copilărie am avut multe probleme de sănătate din cauza acondroplaziei. În plus, totul era prea înalt pentru mine. Cum ar fi și toaletele publice. Nu puteam nici să aprind lumina. La școală au adaptat totul pentru mine, aveam propriul birou, cu o cutiuță care să mă ajute să urc pe scaun”, a spus femeia. 

La 12 ani, a luat decizia care i-a schimbat viața: a făcut o serie de operații extrem de dureroase, care au înălțat-o într-un final cu 35 cm. Procedurile au constat în ruperea oaselor și aplicarea unor tije metalice, fixate cu șuruburi. Tija se prelungește încet până când pacientul atinge înălțimea dorită.

I-au fost lungite atât picioarele, cât și brațele. Odată cu aceaste operații, medicii i-au rezolvat și alte deformări, care îi provocau dureri cronice. 


“Sunt persoane în comunitatea noastră care pretind că ce mi-am făcut eu sunt operații estetice. Ele zic că ar trebui să îmi iubesc corpul așa cum mi-a fost dat”, spune Kristen.

“Pentru mine, operația a însemnat drumul meu către viitor. Un viitor în care sunt independentă și mă descurc fără durere într-o lume a oamenilor de înălțime normală”, a concluzionat femeia.

SURSA FOTO: INSTAGRAM
 


Ne dam in carti  - Nosfe
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies