EXCLUSIV Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu: ”Avem tehnologia pentru a oferi apă întregii lumi” 

Data publicarii: 25 Octombrie 2018
Data actualizare: 25 Octombrie 2018
“Viitorul aparține celor care inovează.” Este afirmația premierului Benjamin Netanyahu în deschiderea summit-ului despre inovație și tehnologie, care are loc zilele acestea, în Israel.

Astăzi a avut loc marea deschidere a centrului de inovare la Centrul de Pace și Inovare Peres, transmite corespondentul protv.ro Cătălina Oprea.
Summit-ul despre inovație și tehnologie de anul acesta a fost susținut de Prim Ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu și co-susținut de Vicepreședintele Chinei, Wang Qishan.  Aceștia au anunțat că Israelul și China au devenit parteneri de afaceri, China devenind un client interesat de tehnologia israeliană. „Israelul conduce lumea în tehnologie, medicină modernă și agricultură”, a declarat Wang Qishan. 

Avem trei domenii prin care Israelul schimbă întreaga lume. Transportul, medicina digitală și managementul apei prin tehnologie. Putem folosi această tehnologie pentru a oferi apă întregii lumi. Tehnologia apei este esențială, deoarece nu avem suficientă apă, însă noi o putem produce. Israelul are abilitatea de a face mai mult cu mai puțin.”, a adăugat prim ministrul Israelului. 

Israelul este bine cunoscută ca fiind lider mondial în materie de inovație. O multitudine de idei au fost revoluționate de israelieni și folosite în întreaga lume. 

Printre acestea se numără stick-ul de memorie USB; sistemul de irigare prin picurare care păstrează resursele de apă și pământ în același timp, ducând la creșterea cantității și a calității recoltelor; sistemul de prevenire a accidentelor care avertizează din timp șoferul atunci când există situații periculoase; videocapsula endoscopică care înlocuiește cu succes procedura neplăcută și dureroasă a endoscopiei digestive clasice; smartphone-uri pentru oamenii care au mâinile paralizate etc. 

Anul acesta, Prim Ministrul Netanyahu a oferit premiul pentru inovația israeliană la trei companii start-up. În domeniul sănătății, premiul a fost acordat lui Eran Baniel, CEO și fondator al companiei Emedgene. 

În domeniul tehnologiilor alimentare, premiul a fost acordat lui Eran Baniel, CEO și fondator al companiei DouxMatok, iar în domeniul cibernetic, premiul a fost acordat profesorului Yehuda Lindell, fondator și om de știință la Unbound Tech. 

DouxMatok este o companie de tehnologie alimentară, un pionier în dezvoltarea livrării de arome orientate, care permite un profil nutrițional îmbunătățit al alimentelor, păstrând în același timp același gust. 

Emedgene utilizează cea mai avansată tehnologie AI pentru a mări dramatic interpretarea și descoperirea genetică. 

Unbound Tech protejează datele secrete, cum ar fi cheile criptografice, acreditările sau datele private, garantând că acestea nu vor exista niciodată în formă completă. 

The Peres Center for Peace and Innovation a fost fondat în 1996 de fostul Președinte al Israelului, Shimon Peres. Viziunea lui era una singură și anume: “Dacă nu ai fantezii, nu faci lucruri fantastice.”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies