Cum arată Kim Jong-un după ce s-a zvonit că a murit. Liderul nord-coreean a apărut la o paradă grandioasă

Cum arată Kim Jong-un după ce s-a zvonit că a murit. Liderul nord-coreean a apărut la o paradă grandioasă
Kim Jong-un a salutat mulțimile de la tribună. FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data: 11 Octombrie 2020
Paradă grandioasă la Phenian, capitala Coreei de Nord, unde liderul suprem Kim Jong-un a ținut un discurs în fața a zeci de mii de oameni.

În ciuda rapoartelor occidentale, Kim Jong-un este viu și nevătămat. Liderul de la Phenian s-a afișat la grandioasa paradă militară care a avut loc sâmbătă dimineață. Evenimentul, la care au luat parte zeci de mii de oameni cu stegulețe în mâini, a marcat împlinirea a 75 de ani de la înființarea Partidului Muncitoresc Coreean, aflat la putere încă de la înființare.

Citește și

Kim Jong-un a felicitat Armata pentru eforturile depuse și reușita de a ține la distanță noul coronavirus. Chiar și azi, Coreea de Nord susține că nu are niciun caz de îmbolnăvire cu Covid-19

Liderul de la Phenian și-a făcut apariția în Piața Kim Il-sung la miezul nopții, în uralele mulțimii. Copiii, îmbrăcați de sărbătoare, l-au întâmpinat cu flori în mâini și cu zâmbete pe buze. Liderul suprem s-a aplecat și a pupat câțiva elevi, semn că distanțarea fizică e o sperietoare „doar” pentru restul lumii.

FOTO: Profimediaimages.ro

Îmbrăcat la costum și cu cravată, Kim Jong-un s-a adresat națiunii, de la tribună, cu ochii vădit înlăcrimați. Liderul de la Phenian a vorbit de o posibilă reconciliere între Nord și Sud, deși a insitat că țara sa va continua să-și întărească armata, pentru a face față amenințărilor occidentale. „Vom continua să ne întărim armata, cu scopuri de autoapărare şi de descurajare”, a spus Kim Jong-un, potrivit agenției de știri EFE.

Chiar la parada de sâmbătă dimineață, Coreea de Nord a prezentat o nouă rechetă balistică intercontinentală, care ar avea o rază de acțiune mai mare decât racheta Hwasong-15, dezvoltată tot de Phenian. 

FOTO: Profimediaimages.ro

Apariția sa este controversată, mai multe surse occidentale susținând, rând pe rând, că liderul nord-coreean este fie decedat, fie pe moarte.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO: FERMA. În Plus, episodul 15: Declarațiile lui Paul Diaconescu despre George Burcea

FULLSCREEN
Cum arată Kim Jong-un după ce s-a zvonit că a murit. Liderul nord-coreean a apărut la o aniversare de partid
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies