De ce tinerii sănătoși sunt afectați atât de grav de coronavirus? La ce concluzii au ajuns specialiștii

De ce tinerii sănătoși sunt afectați atât de grav de coronavirus? La ce concluzii au ajuns specialiștii
FOTO Shutterstock
Citeste mai mult despre: tineri, coronavirus, specialisti,
Data: 08 Aprilie 2020
Noul coronavirus afectează în mod deosebit bătrânii, însă în ultima perioadă au fost semnalate decese numeroase și la persoane tinere, care nu sufereau de alte probleme de sănătate.  

De ce anumite persoane tinere, care nu au asociate și alte afecțiuni mor din cauza noului coronavirus? Specialiștii au oferit câteva explicații în urma cercetărilor pe care le-au făcut pe acest subiect. 

De obicei, virusul cauzează complicații persoanelor de peste 65 de ani și celor care au și anumite probleme de sănătate, precum cancer, diabet, hipertensiune sau obezitate, se arată într-un material publicat în The Guardian.

Unii cercetători consideră că este foarte importantă cantitatea de virus cu care ne infectăm. ”O persoană cu o mare încărcătură virală are mai multe particule de virus decât una cu o încărcătură mică. Încă nu știm care este impactul încărcăturii virale asupra simptomelor unei persoane infectate, va fi important de aflat dacă există vreo legătură pentru cazurile grave”, a a afirmat virusologul Alison Sinclair, de la Universitatea Sussex.

Din primele date apărute din China se sugerează că încărcătura virală este mai mare la pacienții cu o formă mai gravă a bolii, așa s-a întâmplat și la SARS și gripă.

Alte explicații au legătură cu genetica. Michael Skinner, virusolog la Imperial College din Londra a explicat, potrivit The Guardian că: ”Este posibil ca unii dintre noi să aibă o particularitate genetică din cauza căreia să reacționăm mult mai rău atunci când suntem infectați cu coronavirus. S-ar putea să fie vorba de o sensibilitate similară a unor persoane care au Covid-19, iar asta îi face să aibă o formă mai acută din cauza efectelor secundare grave”. 
 

Viata bate vlogul - sez. 2, episodul 3: Dupa ce a apărut la braţ cu un alt bărbat, unii români i-au dorit moartea
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies